Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Johnny Depp in 'Charlie and the Chocolate Factory'.Beeld rv

Een koude avond tijdens de kerstvakantie nodigt uit om het thuis knus en gezellig te maken. Blaas een avondje uit in de zetel met onze tv-tips. Een volledig overzicht van het tv-aanbod vindt u hier.

1. Kweekvlees

Onze planeet raakt stilaan overbevolkt en toch moeten al die monden gevoed worden. De gewone productie van vlees en vis komt daardoor zwaar onder druk te staan met alle gevolgen van dien: de toenemende CO2-uitstoot en het onmenselijke dierenleed. Maar er is een oplossing: kweekvlees en -vis. In Nederland bijvoorbeeld is de publieke belangstelling voor kweekvlees erg groot.

Om 20.05 uur op Canvas.

2. Sportjaar 2018: blinkende Belgen

Deze special brengt een overzicht van alle Belgische topprestaties, zowel individueel als in ploeg, zoals het WK-goud van gymnaste Nina Derwael, het Europese marathongoud van Koen Naert, het zilver op de Olympische Winterspelen van Bart Swings, en de schitterende vierde plek van de Belgian Cats op het WK.

Om 20.30 uur op Eén.

Nina Derwael met haar gouden WK-medaille.Beeld Photo News

3. Charlie and the Chocolate Factory

Charlie is een arm jongetje dat in de schaduw van een grote chocoladefabriek woont. De excentrieke eigenaar van de fabriek, Willy Wonka, heeft al lang geen contact meer met zijn eigen familie. Daarom organiseert hij een wereldwijde wedstrijd om een erfgenaam te zoeken. Vijf gelukkige kinderen, onder wie Charlie, winnen een rondleiding door de legendarische snoepfabriek.

Om 20.35 uur op VIER.

4. The ABC Murders

Hercule Poirot ondergaat een behoorlijke metamorfose in de gedaante van John Malkovich, in de tv-adaptatie van een van Agatha Christie’s meest meeslepende verhalen. In de eerste aflevering van deze Britse misdaadserie zit Poirot een seriemoordenaar op het spoor die zijn slachtoffers alfabetisch uitkiest. Hij ontvangt een reeks brieven waarin de volgende stap nauwgezet uitgelegd wordt. 

Om 22.00 uur op BBC One.

5. Building Arnold Schwarzenegger

Het verhaal van Arnold Schwarzenegger is tegelijk ook het verhaal van de American dream: een jongeman uit Oostenrijk die uitgroeit tot een van de beste bodybuilders ter wereld, een van de bekendste Hollywood-acteurs wordt en het later schopt tot gouverneur van Californië. Opvallend is zijn gedrevenheid, die van een selfmade man die geduldig aan de weg bouwt om zijn jeugddroom waar te maken.


Om 22.45 uur op Canvas.

Arnold Schwarzenegger.Beeld Getty Images