De Lijn raakt niet aan de de prijs van de tienrittenkaarten: digitaal kosten die 15 euro (m-card10), op papier is dat 16 euro (Lijnkaart).
Volledig scherm
De Lijn raakt niet aan de de prijs van de tienrittenkaarten: digitaal kosten die 15 euro (m-card10), op papier is dat 16 euro (Lijnkaart). © Photo News

Stijging tarieven De Lijn in februari: ticket via smartphone-app blijft het voordeligst

Een aantal tarieven van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn, waaronder de sms-tickets en de abonnementen, gaan op 1 februari licht omhoog. Aan de prijs van de goedkoopste vervoerbewijzen, diegene die je met de smartphone koopt, verandert er niets. Ook het ticket dat je bij de chauffeur koopt, verandert niet van prijs. Dat bevestigt De Lijn vandaag.

8 reacties

  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    m-card10 en alle andere digitale bewijzen zijn wel telkens maar 60 min geldig terwijl de papieren kaart geldig is tot het einde van de rit. Zeker bij een overstap en de immense vertragingen van de lijn volgens mij een heel groot voordeel.
  • Angelo Cabooter

    5 jaar geleden
    Heb nog geweten dat een 10 ritten kaart op papier nog €14 was.
  • jos De Decker

    5 jaar geleden
    Openbaar vervoer zou gratis moeten zijn en betaalt zich op termijn terug. ( minder verkeer, minder ongevallen, minder files )
  • Theo Collewaert

    5 jaar geleden
    Nog een belastingverhoging van een NVA-er. De hoeveelste is dit al ? N de aankondiging om overal trajectcontrole in te voeren kan dit tellen. NVA een gewone ordinaire belastingpartij.
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Voilà , dat is na het drinkwater al het tweede dat gaat stijgen in 2019 in prijs . En dat is nog maar een begin , dus hou je broek maar goed vast voor de volgende prijsverhogingen . Maar zijt maar zeker dat er ook weer belastingverhogingen voorzien zijn in alle stilte . We zullen terug moeten gaan leven zoals vroeger , eigen groenten kweken en eigen vlees met konijnen en kippen en varkens .