Winkelcentrum Gent Zuid ontruimd wegens mazoutlek

© Twitter/Michelle Ginée

Het winkelcentrum Gent Zuid is woensdagavond ontruimd na meldingen van een indringende geur. Aanvankelijk werd gedacht aan een gaslek, maar het blijkt om stookolie te gaan.

pvm

De hulpdiensten kregen rond 17 uur de melding van een 'indringende gasgeur' in het winkelcentrum aan het Woodrow Wilsonplein. Uit voorzorg werd beslist het gebouw meteen te ontruimen. Enkele honderden mensen werden geëvacueerd.

Uiteindelijk blijkt er geen sprake te zijn van een gaslek. De brandweer vermoedt dat de geur wordt veroorzaakt door een lek in een stookolietank in een technische ruimte van het winkelcentrum. 'Onze ploegen zijn ter plaatse de oorzaak aan het zoeken, maar hebben die nog niet gevonden', laat de brandweer weten.

Aangezien het niet om een gaslek gaat, 'is er dus geen gevaar', meldt de brandweer nog. Wel zal de hinder nog enige tijd voortduren: het volledige gebouw zal worden verlucht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.