© AP

Wat is er mis met Manchester City? De Bruyne en co verliezen opnieuw

De Premier League wordt dit seizoen bloedstollend, zoveel is duidelijk. Manchester City ging op negentiende speeldag opnieuw onderuit, deze keer met 2-1 bij Leicester City. Grote concurrent Liverpool won met 4-0 van Newcastle en telt nu al zeven punten meer in het klassement: 51 tegen 44.

vtvn

Wordt dit eindelijk het jaar van Liverpool? De Reds waren enkele jaren geleden dicht bij hun eerste titel uit de Premier League-periode (sinds 1992), maar werden toen genekt door de ‘slip’ van Steven Gerrard. Dit seizoen ziet het er echter heel goed uit voor de club van Simon Mignolet.

Liverpool won op de negentiende speeldag met 4-0 van Newcastle United. Dejan Lovren opende al snel de score op Anfield. Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri en Fabinho dikten na rust de eindscore nog serieus aan. Goed voor de achtste overwinning op rij voor de troepen van Jürgen Klopp, die dit seizoen nog niet verloren. Goed voor een totaal van 51 punten dus.

© Photo News

Dat zijn er al liefst zeven meer dan concurrent Manchester City. Kevin De Bruyne werd na 70 minuten vervangen tegen Leicester City, dat de regerende kampioen met 2-1 klopte. Doelpunten van Marc Albrighton en Ricardo Pereira wisten er eentje van Bernardo Silva uit. Goed voor de tweede opeenvolgende nederlaag voor de Citizens. Afgelopen weekend kwam Crystal Palace met 2-3 winnen in Manchester.

Man City is zijn tweede plaats zelfs kwijt aan Tottenham. De Spurs waren met 5-0 véél te sterk voor Bournemouth en tellen nu 45 punten, eentje meer dus dan de mannen van Pep Guardiola. Son Heung-Min scoorde twee keer voor Tottenham, waar Toby Alderweireld de hele wedstrijd speelde. Ook Christian Eriksen, Harry Kane en Lucas Moura scoorden voor de Spurs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal