Een executiekamer in een gevangenis in Tokio. Rechts de katrol en het valluik (rode kader) die gebruikt worden bij een verhanging. Links de knoppen waarmee het systeem wordt bediend.
Volledig scherm
Een executiekamer in een gevangenis in Tokio. Rechts de katrol en het valluik (rode kader) die gebruikt worden bij een verhanging. Links de knoppen waarmee het systeem wordt bediend. © AFP

Japan executeert opnieuw twee gevangenen

BuitenlandOndanks internationale kritiek heeft de regering in Japan opnieuw twee gevangenen ter dood gebracht. Dat melden Japanse media op basis van goed geïnformeerde bronnen. Japan is naast de Verenigde Staten een van de weinige industrielanden die de doodstraf nog uitvoeren.

7 reacties

  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    Wees braaf en je hebt geen problemen. Is dat dan zo moeilijk ?
  • Walter Exsteen

    5 jaar geleden
    Hoe zit het met de gevangenissen en straffen bij onze business partners Saoudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Katar, China, enz..?
  • Ben Kenobi

    5 jaar geleden
    Het westen moet zich niet bemoeien met Japan in tegendeel zelfs het westen zou meer moeten leren van Japan,Ben dit jaar naar Japan geweest een daar kom je geen criminaliteit zoals hier tegen daar kun je midden in de nacht op straat lopen zonder problemen.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    ik vind dat massa moordenaars ,en terroristen die gruwelijke feiten hebben gepleegd niet beter verdienen dan de doodstraf ! waarom ze nog in leven houden op de kosten van de gemeenschap, die ze zoveel schade aanbrengen ????? deze opruiming is verantwoord naar de gemeenschap toe ! Men pampers deze criminelen veel te veel ,daarom deinzen ze er niet voor terug omdat de straffen toch niet in verhouding zijn met hun daden !!!!
  • Jean-Marc Carton

    5 jaar geleden
    Je moet ze bepamperen zoals hier en sommige levenslang onderhouden, is dat dan beter?