© Jack & Jones

Outfitinspiratie: dit draag je aan de feesttafel

Het nieuwe jaar stijlvol inluiden? Alles begint bij de juiste outfit. Van opvallende blazer tot ruiten hemd, dit draag je aan de feesttafel!

cityfashion

Van hemd tot blazer

Een goede indruk maken? Met een klassiek wit, zwart of donkerblauw hemd speel je altijd op safe. De kerstsfeer nog een tijdje doortrekken doe je met een ruiten hemd of grof gebreide trui met Noorse print. Mag het iets gekleder? Kies dan voor een feestelijke blazer in een opvallende kleur, subtiele print of speciale stof.

De juiste broek

Een jeans aan de feesttafel is anno 2018 zeker een optie. Probeer er wel op te letten dat je een exemplaar uitkiest met een donkere wassing en perfecte pasvorm. Een chino blijft ook tijdens de feestdagen een echt manusje-van-alles. Rol de broekspijpen een beetje op en combineer met een hemd of coltrui voor een stijlvolle look.

Accessoires maken je outfit af

Schreeuwerige accessoires zijn een no-go voor een stijlvolle najaarslook. Met een das of strikje in een neutrale kleur of subtiele print sla je nooit de (mode)bal mis. Een horloge geeft je outfit meteen een klassevolle uitstraling. Een klassieke kostuumschoen, derbyschoen of zelfs een stevige boot (draag deze wel over je broek) staat een stuk stijlvoller dan een paar afgetrapte sneakers. Hallo stijlvol 2019!

Mannen: zo geef je je jeans een upgrade

© Solid

Wil je je jeans iets minder casual dragen? Laat die sportieve hoodie en sneakers links liggen. Goodbye typische weekend-outfit, zo geef je je jeans een upgrade!

Combineer je jeans met geklede items

De gemakkelijkste manier om je jeans een flinke upgrade te geven? Combineer met geklede items! Een basic stuk als een jeans kan gerust een dosis ‘gentleman’ gebruiken. Kies voor een overhemd in een toffe print, een klassieke coltrui of pull, een wollen jas of perfectly fitted blazer. Wie zei er dat een jeans enkel in het weekend kon?

Kies de juiste schoenen

We begrijpen je liefde voor sneakers volledig, maar wanneer je een chiquere look wil voor je jeans laat je ze best thuis. Een paar brogues, klassieke kostuumschoenen of loafers (voorjaarstrend van het moment trouwens) zijn een veel betere keuze. De schoenen maken in dit geval dus écht de man!

Denk aan de details

Een simpele jeans heeft nu eenmaal wat extra nodig. Een stijlvolle riem bijvoorbeeld (in de juiste maat en kleur) kan je look een heel andere toets geven.

Wees voorzichtig met het oprollen van je broekspijpen, ‘water in de kelder’ speelt nooit in je voordeel. Op safe spelen? Kies voor een recht model in een donkere wassing, dat staat gekleder dan een lichte skinny.

Alvast noteren: deze items scoor je in de solden

© Antony Morato

Kan jouw kleerkast wel een update gebruiken? Een woord: solden! Van een klassiek wit hemd tot some good old blue jeans, deze items scoor je in de solden.

Een wit (katoenen)hemd

Feit: elke man moet een basic wit hemd in zijn kleerkast hebben hangen. Casual op een jeans of gekleed op een chino, met een wit hemd doe je nooit fout. Tip: kies voor een volledig katoenen hemd, dat ademt een stuk beter dan een hemd uit verschillende synthetische materialen (en verkleint dus de kans op zichtbare zweetvlekken).

Een jeans met donkere wassing

Een tijdloos, recht model met iets donkerdere wassing blijft een rasechte jeans-favoriet. De perfecte pasvorm is enorm belangrijk, dus investeer in een iets duurder exemplaar. Bovendien wordt een jeans mooier met de jaren, dus je soldenkoopje is dubbel en dik zijn geld waard.

Een leren jasje

Stoer, sportief of net casual…Met een (cognac)bruin of zwart leren jasje kan je alle kanten uit. Ook hier kan het geen kwaad om te investeren in een kwaliteitsvol model. De pasvorm is beter en het leer blijft langer soepel.

Klassieke kostuumschoenen

Als je één paar schoenen in de solden wil scoren, laat het dan een paar klassieke kostuumschoenen zijn. Een lederen paar in een neutrale kleur is tijdloos en kan je eindeloos combineren met je kleerkast!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer