Zes en drie jaar cel voor twee Kamikaze Riders

De Brusselse correctionele rechtbank heeft Kamikaze Riders Saïd Saouti en Mohamed Kerai veroordeeld tot 6 en 3 jaar cel wegens terrorisme. De twee leden van de motorclub waren eind vorig jaar opgepakt nadat de politie informatie had gekregen dat het duo een aanslag plande op de Grote Markt van Brussel en het hoofdcommissariaat van de politie op de Kolenmarkt.
James Arthur Photography

Het gerechtelijk onderzoek leverde uiteindelijk geen enkele aanwijzing op dat er inderdaad plannen waren voor een aanslag. De rechtbank heeft daarvoor echter geen bewijzen gevonden.

Volgens het federaal parket echter had het duo trouw gezworen aan terreurgroep IS en onder het mom van airsoftspelletjes militaire trainingen gegeven of op zijn minst gekregen.

Saïd Saouti krijgt zes jaar wegens deelname aan activiteiten van een terroristische groepering.Mohammed Keray krijgt drie jaar, waarvan 1 jaar met uitstel, omdat hij heeft geprobeerd om deel te nemen aan terroristische activiteiten. Saouti en Kerai maken beiden deel uit van de Brusselse motorclub Kamikaze Riders, waarvan minstens een aantal leden rechtstreekse banden met het opgedoekte Sharia4Belgium hebben.

Meest gelezen