Een winkel van het Chinese Huawei in Shanghai.
Volledig scherm
Een winkel van het Chinese Huawei in Shanghai. © REUTERS

Proximus maakt zich geen zorgen over Huawei: “Altijd goed samengewerkt”

Steeds meer westerse overheden zetten vraagtekens bij het Chinese netwerkbedrijf Huawei. Het grootste telecombedrijf van België, Proximus, ziet echter “geen concrete elementen die zorgen baren". Of de Chinezen het 5G-netwerk van Proximus zullen uitrollen, is "nog niet beslist".

5 reacties

  • Mateo Buysse

    5 jaar geleden
    Pfff....ja hoor....laat ons niet doen alsof de VS en service providers niet elk kleinste beetje info dat ze kunnen verzamelen bijhouden.
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    @Eric Urkens, die overdracht van technologie en bedrijven is voornamelijk gebeurd omdat de grote geniën bij de Europese instellingen de individuele landen verboden hebben om hun nationale bedrijven financieel te ondersteunen/redden.
  • Eric Urkens

    5 jaar geleden
    20 jaar geleden noemden we China een ontwikkelingsland. Nu concurreren ze ons weg nadat we er voor wat snel geldgewin al onze technologie aan overdroegen.
  • Pako Dvorzak

    5 jaar geleden
    5G is een kostbare mythe. Als je iets van golflengtes kent en dan weet dat 5G 10 maal zo een korte golflengte heeft als 4G en dus als gevolg het signaal geeneens door een stenen muur geraakt.
  • Bert Pelgrims

    5 jaar geleden
    Allemaal goed en wel die hetze tegen Huawei maar wanneer zien we de bewijzen eens van de zogenaamde spionage, al wie zich schuldig maakt aan valse info te verspreiden moet later ook zijn verantwoordelijkheid nemen als het bedrijf over kop gaat. Liggen de bewijzen op tafel zal Huawei zijn verantwoordelijkheid moeten nemen maar klakkeloos zaken publiceren zonder dat ze dubbelgechecked zijn is uit den boze.