De Russische president Vladimir Putin (L) en de Russische stafchef Valery Gerasimov (R).
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Putin (L) en de Russische stafchef Valery Gerasimov (R). © EPA

Nucleair wapenverdrag op de helling: Rusland hemelt nieuwe hypersonische raketten op

buitenlandRusland heeft de capaciteiten van zijn nieuwe hypersonische raketten aangeprezen. De tuigen zijn volgens Moskou in staat meer dan 30.000 kilometer per uur te halen en kunnen "praktisch" niet worden neergeschoten. De aankondiging gebeurt nu de spanningen tussen het Westen en Rusland al enige tijd zijn opgelopen en er gevreesd wordt voor een nieuwe wapenwedloop tussen Moskou en Washington.

23 reacties

  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    En wij zitten onder de dwang van de VS,en die zitten onder de dwang van de chinezen,en die onder de dwang van de Arabieren enz.Iedereen zit onder de dwang van iemand.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    mooie afsluiting voor 2018,dit kon gewoon geen betere timing hebben,europa laten bibberen en niet van de kou en amerika bang ,want hun duur paraplutje werkt hier niet tegen en daar kan ik alleen maar om juichen,de nato en amerika bommen geld kwijt met hun zogezegde scherm haha leuk om lezen eindelijk rusland weer boven,en dan te weten dat de chinees met hun miljarden bevolking ook op de loer ligt,om nog maar te zwijgen over hun technology
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Tijd voor nieuwe technologie. Ik zie het positief. Niemand gaat ooit een kernoorlog riskeren, dus ik ben op dat vlak gerust. Enkel over onze "hyper"oude kerncentrales zijn me een zorg.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Dat zal nooit stoppen, de wapenwedloop moet blijven duren. Maar schieten op elkaar, dat zullen ze nooit doen.
  • Jean Vermote

    5 jaar geleden
    Ik denk ook niet dat Putin uit is op een totale oorlog, maar vrees toch dat hij ooit Estland, Letland en Litouwen onder zijn knoet zal dwingen. Zelfs Polen en Oekraïne zijn niet veilig. In de rest heeft hij geen interesse, het enkel om een soort buffergordel te doen en momenteel heeft hij enkel Wit Rusland en het noorden van Oekraïne in zijn greep. En hoe meer de V.S. hem onder druk zet hoe gevaarlijker de situatie wordt.