BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groeiend verzet tegen hervorming fiscaal gunstregime topsporters: “Wielerteam als Lotto-Soudal in voortbestaan bedreigd”

WielrennenIn de Belgische sportwereld groeit het verzet tegen de geplande hervorming van het fiscale en sociale gunstregime voor profclubs en -sporters. Dat schrijft De Tijd vandaag. Sommige sporttakken vrezen voor een sociaal bloedbad en ook de festival- en entertainmentindustrie dreigt te worden getroffen.

22 reacties

  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Ik heb er geeb probleem mee dat profsporters dik verdienen . Ik heb er wel een probleem mee dat ze amper iets bijdrzgen voor de kosten van de gemeenschap. Als zo een renner in t ziekenhuis zit door een val profiteert hij wel van de goede zorgen die de gemeenschap betaalt...dus bijdragen eoals iedereen in verhouding tot inkomen. Simpel toch ?
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Profsport is werk en iedere werknemer moet hetzelfde behandeld worden. Wielrenners en voetballers zijn grootverdieners waarvan de meesten hun fortuin in het buitenland zetten... Sociale lasten en personenbelasting als iedere normale arbeider, anders spreek je van discriminatie. En discriminatie is onwettig en strafbaar. Dus de regering zit fout!
  • Marc Bousard

    5 jaar geleden
    Cocu vraagt 4 miljoen euro aan Anderlecht per jaar + en brengt een duurbetaalde assistent mee. Voor Hein was dit 1 miljoen. Er lijkt nog geld genoeg te zijn. Dan nog de overbetaalde profvoetballers en de schikkingen (al of niet via rechtbank ) met afgedankte medewerkers.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter ook eens kijken naar de ministers ze hebben ook gunst voordelen
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Wat heeft topsport te maken met Tommorowland. Belast iedereen gelijk aan de hand van het inkomen.