Direct naar artikelinhoud
Daklozen

Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit met 1.200 bedden

De start van de winteropvang van Samusocial in Brussel.Beeld Photo News

Het Winterplan van daklozenorganisatie Samusocial zal tijdens de eerste dagen van 2019 op volle capaciteit draaien. Momenteel zijn er al 908 bedden ter beschikking en begin januari zullen alle 1.200 opvangplaatsen voor daklozen beschikbaar zijn dankzij de opening van een nieuw centrum met 300 plaatsen in Evere.

"De opvang zat al vol tijdens de kerstperiode, maar in de komende periode wordt het iets minder koud, met positieve temperaturen. Daarom maken we ons nog niet te veel zorgen. Bovendien openen we begin januari een nieuw centrum in Evere dat goed is voor 300 plaatsen", vertelt Samusocial-woordvoerder Marie-Anne Robberecht. Vanaf dan draait de winteropvang van Samusocial op volle capaciteit en zijn 1.200 bedden beschikbaar.

Het quotum van de asielaanvragen dat werd ingevoerd door Theo Francken was ook bij de Brusselse daklozenorganisatie voelbaar. "Tijdens die periode merkten we dat we meer asielzoekers in onze centra hadden. Dagelijks vingen we ook één à twee families op die nog geen asiel konden aanvragen. Nu zijn we niet meer getroffen door die problematiek", stelt Robberecht.

De transitmigranten worden opgevangen door het Burgerplatform voor de steun aan vluchtelingen in hun opvangcentrum Porte d'Ulysse in Haren. 

Winterplan van Samusocial begin 2019 op volle capaciteit met 1.200 bedden
Beeld Photo News