De toenemende verkoop van ‘meetinstrumenten’ voor onze fysieke gezondheid is de grote jongens in de tech-wereld niet ontgaan.
Volledig scherm
De toenemende verkoop van ‘meetinstrumenten’ voor onze fysieke gezondheid is de grote jongens in de tech-wereld niet ontgaan. © Fitbit

Waarom de hele technologiesector plots zo inzit met jouw gezondheid

MultimediaOnze gezondheid wordt steeds meer big business. Merken als Fitbit en Polar - fabrikanten van hartslagmeters, activity trackers en sporthorloges - hebben er hun niche van gemaakt, en ook gevestigde bedrijven als Garmin, Apple en Samsung springen mee op de kar. Nu gaat het misschien nog vooral om stappen tellen en je loop- of fietstijden monitoren, maar in de toekomst zouden al die toepassingen tot een ware revolutie in onze gezondheidszorg kunnen leiden.

4 reacties

  • Evelyn Bruyneel

    5 jaar geleden
    Welke zin heeft dit als we ons milieu naar de vaantjes laten gaan, zogezegd onze gezondheid in de gaten houden en aan de andere kant een ongezond milieu
  • Dirk Podevijn

    5 jaar geleden
    Garmin een kleine garnaal ! Ik zie niets anders
  • jos De Decker

    5 jaar geleden
    Ik hoef al die zever niet en al zeker niet bij het sporten. Zelfs oortjes zal ik nooit gebruiken bij het lopen. Ik ben nu 54 jaar en voel zelf wel of ik nog fit en gezond ben.
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    De geneeskunde zal steeds technischer worden en draagbare monitors en smartphones hebben daarin zeker een plaats.