Dzjochar Tsarnajev.
Volledig scherm
Dzjochar Tsarnajev. © afp

Dader van aanslag op Boston Marathon gaat in beroep tegen doodstraf

De advocaten van de Tsjetsjeense Amerikaan Dzjochar Tsarnajev (25) gaan in beroep tegen de doodstraf die Tsarnajev boven het hoofd hangt nadat hij betrokken was bij het uitvoeren van de aanslag op de marathon in Boston in 2013. Bij die aanslag vielen drie doden, en raakten meer dan 260 mensen gewond.

4 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    hij wist op het ogenblik van de feiten maar al te goed wat hij deed , dus de doodstraf is de gepasten straf voor hem, onschuldige mensen die hun sport beoefenen doden , zoveel gewonden en de dood van de politieagent tijdens hun arrestatie zegt genoeg .
  • chris vangiesbergen

    5 jaar geleden
    De slachtoffers konden ook niet in beroep gaan om het uit te stellen dus hoop ik dat de rechter daar zijn verstand gebruikt en u naar de eeuwige jachtvelden stuurt .
  • Benny Marcelo

    5 jaar geleden
    Ben zowat zestig jaar tegen de doodstraf geweest maar terroristen hebben de grens van de menselijkheid overschreden en kunnen zich bijgevolg niet meer beroepen op "mensenrechten".
  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    De doodstraf (in dit geval met een injectie) is te mild voor hem. Laat hem maar langzaam wegkwijnen tussen 4 muren. Geen TV, geen kranten, geen internet, geen verluchting, geen compassie. Hij wou toch martelaar voor allah worden?