Direct naar artikelinhoud
Disney

Disney komt met eerste homoseksuele personage

Jack WhitehallBeeld Photo News

Jack Whitehall zal in de film Jungle Cruise de rol van hoofdrolpersonage McGregor spelen, het allereerste openlijk homoseksuele personage van Disney ooit.

De coming-outscène van Whitehall werd vorige week ingeblikt. McGregor onthult daarin zijn seksualiteit aan zijn tegenspeler Frank, vertolkt door Dwayne 'The Rock' Johnson.

Door het te hebben over zijn datingverleden, zou McGregor Frank duidelijk maken dat hij zich aangetrokken voelt tot mannen. Zijn zus Lily, gespeeld door Emily Blunt (nu te zien als Mary Poppins), was het enige familielid dat zijn geaardheid aanvaardde.

Een opvallende zet van Disney, dat tot nog toe uitsluitend heteroseksuele koppels naar het grote scherm bracht. Daarvoor kreeg het veel kritiek van mensen die beweerden dat kinderen een vertekend beeld kregen van liefde.

Na hier een daar een subtiele hint naar homoseksualiteit, introduceert Disney nu écht een openlijk homoseksueel personage. Dat alles gebeurt zonder ook maar één keer het woord 'gay' te gebruiken. "De scène werd heel goed ontvangen door ons testpubliek", aldus Whitehall. "Maar het viel hen wel op dat we nooit letterlijk zeiden waar het over ging. Ik probeer me nog niet te enthousiast te maken, want voor hetzelfde geld wordt de scène nog geschrapt." Jungle Cruise staat gepland voor 2020.