Zesde recordjaar op rij voor Antwerpse haven

De Antwerpse haven heeft voor het zesde jaar op rij een recordjaar geboekt. Het behandelde in 2018 maar liefst 235 miljoen goederen, een stijging van +5,1 procent. Dat maakte de Antwerpse haven vrijdag bekend op een persconferentie.

cm, jtp

In 2018 groeide de totale overslag van goederen zoals voorspeld tot een nieuw record. Alle cargotypes gaan erop vooruit: koploper is de containertrafiek, goed voor 130 miljoen ton (5,8 procent meer dan in 2017) of 11 miljoen TEU-containers (5,5 procent meer). Vloeibaar en droog massagoed groeien respectievelijk met 4,5 procent en 5 procent, breakbulk gaat er 1,8 procent op vooruit.

(Lees verder onder de video)

“Met een zesde jaarrecord in het vooruitzicht, groei in alle cargotypes en een recente investeringsgolf, gaat 2018 voor de haven van Antwerpen de boeken in als ‘grand cru’ jaar”, zo laat de haven weten in een persbericht. “De bevestiging van de aantrekkingskracht van de haven en de bestendiging van haar positie als wereldspeler en grootste geïntegreerde Europese chemische cluster dragen essentieel bij aan de continuïteit van haar rol als grootste economische motor van ons land.”

Voor 2019 zet het Havenbedrijf verder koers naar het bestendigen van een duurzame toekomst voor de haven. Het zet daarom volop in op structurele oplossingen voor uitdagingen zoals mobiliteit, energietransitie, digitalisatie en innovatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER