© Stefaan Beel

Tien tips om eropuit te trekken dit weekend en volgende week

Nog op zoek naar tips om eropuit te trekken in het Antwerpse deze kerstvakantie? Wij hebben er alvast tien voor u opgelijst!

Ilse Dewever

MA 31/12: Vuurwerk luidt 2019 in

Op oudejaarsavond zijn in Antwerpen de Scheldekaaien the place to be. Traditioneel wordt er dan om middernacht een groots vuurwerk afgestoken. Vanaf 22.30u is er al animatie ter hoogte van de voetgangerstunnel op rechteroever. Televisiezender Eén luidt, zoals vanouds, mee het nieuwe jaar in vanuit de Scheldestad.

www.antwerpen.be

ZA 29/12 - MA 31/12: Wintervonk in Wilrijk

Net voor 2019 wordt aangevat warmt Wilrijk zich nog aan Wintervonk. Op en rond de Bist zijn er activiteiten voor groot en klein. Blikvangers zijn het vuurspektakel van Tierra & Fiego vanmiddag en een oudejaarsavondbal van Radio Modern in Great Gatsby-stijl. Tijdens het festival kunnen kinderen zich dagelijks vermaken op de zweefmolen. Hun ouders kunnen zich tegoed doen aan lekkers van foodtrucks.

www.wintervonk.be

ZO 30/12: Sylvestervuren

De Zeedijk van Oostduinkerke baadt zondag vanaf 16u in een rode gloed. De dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke en de orde van de Paardenvisser organiseren naar jaarlijkse traditie de Sylvestervuren, met een aantal vuuracts. Aansluitend worden sprotjes, garnaalsoep en een portie sprot met aardappel verkocht tegen een democratische prijs. Het evenement wordt omstreeks 18.15u afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

www.visitkoksijde.be

MA 31/12 : Stiltewandeling

In diverse Vlaamse steden organiseert welzijnsorganisatie Thimotheus Project op oudejaarsdag om 14u een stiltewandeling. Er wordt in groep door de stad gewandeld om ten slotte in een kerk een stiltemeditatie te houden. In Antwerpen wordt afgesproken aan de molen van Sint-Anneke, waarna er via de voetgangerstunnel naar de kathedraal wordt gewandeld. In Turnhout wordt van bezoekerscentrum de Liereman gewandeld naar de Sint-Antoniuskerk van Oosthoven.

www.timotheus.org

ZA 29/12 - ZO 30/12: Foodtruck Fiesta

Leuven komt de eindejaarsdagen door met Wintertijd. Tijdens dat festival kan u dit weekend in De Bruul terecht voor Foodtruck Fiesta. In het park kan u bij tal van ‘rollende keukens’ genieten van streetfood uit de vier windstreken.

www.leuven.be

ZA 29/12: Wintervertelling in Olmense Zoo

Met MidWinterNacht heet de Olmense Zoo u in de vooravond welkom met vertelwandelingen. Om 15.30u, 17.30u en 19u maak u onder begeleiding van figuranten een wandeling in de Zoo langs trollen, boswezens en sprekende dieren. Afsluitend is er in de zaal een voorstelling van zandkunstenaar Mal Boie. Op het plein is er live­muziek en staan er drank- en eetkraampjes.

www.olmensezoo.be

ZA 29/12: Kerstloop in Vorselaar

Joggers, wandelaars en liefhebbers van nordic walking komen vandaag in Vorselaar aan hun trekken tijdens de veertiende Kerstloop. Tot 12u vanmiddag kan u aan de kantine van OG Vorselaar een parcours aanvatten van vijf, tien of vijftien kilometer. U wandelt deels door het Molenbos en over natuurwegen. Inschrijven kan alleen ter plaatse.

www.kasteellopers.be

ZA 29/12 - ZO 30/12: Café Ambiance

De eindejaarsperiode staat in Mechelen in het teken van feest en gezelligheid. Café Ambiance nodigt bezoekers dit weekend uit af te zakken naar de Vismarkt en Haverwerf. Diverse horecazaken uit het centrum toveren het plein om tot een groot en warm café. Verwacht heerlijke lekkernijen en een breed aanbod aan koude en warme dranken, maar ook sfeervolle muziek.

www.mechelenhoudtjewarm.be

ZO 30/12: Oliebollentocht

Kerstcalorieën verbranden? Dat kan morgen, tijdens de dag- en avondwandeling van Natuurvrienden Zoersel. Vanaf 8u kan u aan FC Halle (Lotelinglaan 29) tochten aanvatten tussen zes en vijfentwintig kilometer. Onderweg wordt u getrakteerd op erwtensoep, een oliebol en afsluitend glühwein. Tijdens de begeleide avondwandeling wordt u op sleeptouw genomen door een groep muzikanten. De tocht, die u ook per huifkar kan ondernemen, eindigt aan een levende kerststal.

www.nvz.be

VR 04/01: Nieuwjaarsdrink

De stad Mortsel organiseert vrijdag vanaf 19u een nieuwjaarsdrink op het Stadsplein met onder meer oliebollen, wafels en soep. Met een sprookjesatelier en fotoframe worden ook kinderen verwend. Tussen 20.30u en 20.50u gaan diervriendelijke vuurpijlen de lucht in. Om 21u treedt zangeres Luna aan met een gitarist. Een deejay zorgt nog tot middernacht voor sfeermuziek.

www.mortsel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER