Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Kandidate uit 'The Voice Senior’.Beeld VTM

Vanavond kan u via het kleine scherm meereizen naar Los Angeles, Parijs of zelfs het magische Land van Oz. Blijft u liever dichter bij huis? Vanavond weten we welke 60-plusser de beste stem van Vlaanderen heeft.

The Voice Senior

In de grote finale van talentenjacht The Voice Senior maken nog acht talenten kans om uitgeroepen te worden tot de strafste stem onder de 60-plussers. Coaches Dana Winner, Natalia, Walter Grootaers en Helmut Lotti beslissen uiteindelijk wie met de overwinning en de bijhorende 10.000 euro naar huis gaat. Wie wordt uitgeroepen tot de allereerste Voice Senior? 

Om 20.35 uur op VTM.

The Lincoln Lawyer

Oscarwinnaar Matthew McConaughey kruipt in de huid van Mick Haller, een buitenbeentje onder de advocaten in Los Angeles. Hij houdt immers contact met zijn clientèle vanop de achterbank van zijn Ford Lincoln. Wanneer multimiljonair en vastgoedmakelaar Louis Roulet wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord, ruikt Haller zijn kans op eeuwige roem.

Om 23.10 uur op VTM.

Cinema Canvas: Amélie

Audrey Tautou schittert in de hoofdrol van deze unieke, Franse tragikomedie die u nog dagen bij zal blijven. Teruggetrokken in een fantasiewereld groeit de jonge Amélie Poulain (Tautou) op tot een verlegen vrouw met oog voor de kleine geneugten van het leven. Aan haar kabbelende bestaan als serveerster in een Parijs café komt een einde wanneer ze in haar flat per toeval een oud sigarendoosje vindt met daarin de kleine schatten van een jongetje.

Om 22.40 uur op Canvas.

Oz the Great and Powerful

Wie hoopte op een luchtig tv-avondje kan zich laten leiden door acteurs James Franco en Mila Kunis naar het Land van Oz. Oscar Diggs, een goochelaar met dubieuze bedoelingen, wordt uit de Amerikaanse stad Kansas gegooid en besluit naar het magische Land van Oz te trekken. Roem en rijkdom staan hem er ogenschijnlijk te wachten, tot hij drie heksen ontmoet: Theodora, Evanora en Glinda.

Om 20.35 uur op VIER.

The Little Drummer Girl

Na The Night Manager waagt de BBC zich opnieuw aan een roman-adaptatie van thrillerauteur John le Carré. Deze keer speelt het verhaal zich af tegen het decor van het Israëlisch-Palestijnse conflict in 1979 en blijkt de grens tussen werkelijkheid en fictie steeds moeilijker te onderscheiden. Een Britse dramaserie met prijswinnende acteurs Michael Shannon en Alexander Skarsgård.

Om 22.45 uur op NPO 2.