Zowel de Franse als de Britse politie pakte de afgelopen weken tientallen migranten op die poogden de gevaarlijke oversteek richting Engeland te maken.
Volledig scherm
Zowel de Franse als de Britse politie pakte de afgelopen weken tientallen migranten op die poogden de gevaarlijke oversteek richting Engeland te maken. © Gendarmerie Maritime

Het nieuwe businessmodel van de mensensmokkelaars: steeds meer migranten proberen Engeland te bereiken via Kanaal

MigratieHet aantal migranten dat vanuit Frankrijk probeert het Kanaal over te steken in de hoop voor de Engelse kust gered te worden, neemt hand over hand toe. Experts zien een lucratief nieuw businessmodel ontstaan voor mensensmokkelaars: de migranten in de buurt van Calais in rubberbootjes de zee op duwen met als bestemming Dover, slechts enkele tientallen kilometers verderop.

21 reacties

  • Gerard ceulemans

    5 jaar geleden
    Allemaal doorsturen naar GB ze zijn daar graag. Waarom moeten wij die tegen houden?? Door sturen en wij zijn er van af en zij zijn gelukkig. Wel gratis overvaart, is nog goed koper dan ze hier ergens opsluiten. Hier zijn ze toch maar ongelukkig. Ze zullen ons zeer dankbaar zijn.
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    En wat is ons wapen? Een "niet bindend" VN pact. Dat zou een einde maken aan de mensensmokkelaars en de migratie ordenen.
  • Koen Meulkens

    5 jaar geleden
    kurt degryse: rare mensen inderdaad. In spanje staat er zelfs geen foto meer op de residentenkaart voor buitenlanders gewoonweg omdat een paar britten de spaanse overheid hebben laten veroordelen wegens privacy redenen
  • eric maier

    5 jaar geleden
    nieuw businessmodel ? je weet zo vanbuiten dat het ging gebeuren dat ze via andere manieren trachten over te steken. Het was voordien al maar op kleinere schaal. Maar 1 oplossing : Groot Brittanie voert de papier/paspoort plicht in. De illegale immigranten weten dat ze daar zich gewoon op een dienst in Engeland moeten aanmelden en hen tevoren papieren worden verstrekt, zonder enig bewijs van zijn afkomst enz. dat is de kat bij de melk zetten.
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Eigenlijk zou Belgie en Frankrijk asielzoekers, die het kanaal oversteken en onderschept worden, moeten weigeren. Het is juist door de koppigheid van UK dat deze ellende blijft duren. Zoals hier eerder gezegd, had dit moeten opgenomen worden in Brexit-deal.