De Syrische strijdkrachten in Manbij.
Volledig scherm
De Syrische strijdkrachten in Manbij. © REUTERS

Syrisch leger zegt stad Manbij te hebben ingenomen na vraag om hulp van de Koerden, Amerikanen ontkennen

Het Syrische leger zegt dat zijn troepen de door de Koerden gecontroleerde stad Manbij in het noorden van Syrië hebben ingenomen, nadat de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) om bescherming tegen Turkije hadden gevraagd. Turkije zegt dat de Koerdische troepen “niet het recht hadden” militaire hulp van het Syrische bewind in te roepen in Manbij. Maar het Amerikaanse leger zegt dat er helemaal geen Syrische troepen in Manbij zijn.

12 reacties

  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Syrische Koerden mogen het Syrische leger niet vragen om een Syrische stad te beschermen tegen een buitenlandse invasie? Turkse logica.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Saddat wil dus duidelijk de Turken buiten en beseft wellicht ook wel dat de Koerden een zeer sterke bondgenoot zijn tegen alle radicale groeperingen. Turkije is in realiteit een IS vriendje dat hen bevoorraad, dat bleek al vaker uit vondsten van kledij en wapens door het Russische Leger op veroverd IS gebied. Poetin speelt enkel Erdogan uit tegen de Navo, in feite wil hij hem gewoon een pak slaag geven na dat neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig...
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Het akkoord Trump - Erdogan wordt een sisser voor Erdogan. Hij kan beter wegblijven uit Syrië, of hij zou zijn vingers eens kunnen verbranden.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Erdogan toch niet gerust in de situatie, en kan dus beter afzien zich te moeien in Syrië, wat een agressie zou zijn tegen een buurstaat.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Goed dat Syrie de Koerden willen helpen en beschermen tegen die agressor, het westen is daar te laf voor, die steken liever een mes in de rug van de mensen die voor hen de kastanjes uit het vuur hebben gehaald.