Orkaan Florence ging dit jaar in de Verenigde Staten gepaard met hevige regens.
Volledig scherm
Orkaan Florence ging dit jaar in de Verenigde Staten gepaard met hevige regens. © AFP

Zoveel miljarden kostten de tien ergste klimaatrampen de economie dit jaar

Klimaatrampen en extreme weersomstandigheden, veroorzaakt door de opwarming van de aarde, hebben in 2018 niet alleen veel mensenlevens gekost en miljoenen ontheemd, maar ook veel economische schade teweeggebracht. De Britse hulporganisatie Christian Aid berekende dat de tien ergste rampen samen zo’n 74 miljard euro economische schade veroorzaakt hebben.

5 reacties

  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    de aarde heeft altijd wel warme en koude perioden gekend maar nu gaat het zo snel naar boven dat heel veel soorten niet de tijd hebben om zich aan te passen en net daar schuilt het gevaar.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    qua fake nieuws kan dit tellen. natuurrampen zijn van alle tijden en die wijten aan een , mogelijke, opwarming is 10 bruggen te ver. daatr is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.
  • Gilles Bonte

    5 jaar geleden
    gelukkig zijn het de armen en de sukkelaars die deze bedragen zullen mogen ophoesten. de rijken hoeven zich geen zorgen te maken
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Hou toch eens op met dat klimaatrampen te noemen. Bestond vroeger ook.
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Ik heb zeer goed nieuws, de aarde warmt altijd op en koelt nadien ook weer vanzelf af, helemaal uit eigen beweging, met of zonder mensen op deze planeet. Sinds het begin van haar ontstaan en dat zal zich blijven herhalen tot het einde van haar bestaan. Ijstijden komen en gaan steeds gepaard met een plotse opwarming voorafgaand. Al de rest is zever en leugens, Al Gore schreeuwde in 2009 dat tegen 2016 al het Poolijs zou verdwijnen indien we geen actie namen. Het ijs groeit gestaag weer aan.