Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dit zijn de zes karaktereigenschappen van “high potentials”

Ben je nieuwsgierig, plichtbewust en competitief? Dat is al drie op zes. Maar hoe ga je met risico en ambiguïteit om? En pas je je snel aan aan een nieuwe realiteit? Volgens recent psychologische onderzoek zijn er zes karaktereigenschappen die een “high potential”, een getalenteerde medewerker met veel potentieel, onderscheidt van de middenmoot. 

5 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Jongens samen aan een aparte tafel, meisjes samen aan een aparte tafel. Beide groepen in een aparte ruimte. Na het brainstormen de resultaten vergelijken van beide groepen. Vooral het verschil zal interessant zijn. Als niemand dit eens uitprobeert, zal niemand het verschil weten...
  • Dirk Peeters

    5 jaar geleden
    Meestal zijn het narcisten, sociologen en harde schreeuwers die hoog in de hiërarchie geraken en soms ook wel eens gewoon getalenteerde mensen.
  • Derek Beuckelaers

    5 jaar geleden
    High potentials zijn eerder zeldzaam, de mensen die ze beoordelen helaas niet...
  • Ilse Van Boxstael

    5 jaar geleden
    Ik heb de indruk dat zeer veel leidinggevenden niets kennen over de nodige competenties of goede opbouw van een werkbaar team in hun organisatie...en de term " never change a winning team " is hun al hélemaal onbekend...
  • Joske Vermeulen

    5 jaar geleden
    In een goed team zit er een mengeling van kwaliteiten. In een team van allemaal witte raven of hipo's maker ze elkaar kapot of halen ze elkaar naar beneden iplv naar boven.in een goed team is 1 + 1 = 3. In een team van 3 hypo's is de uitkomst 2. In het begin is de concurentie motiverend maar na een tijdje een bedreiging.