JEW
Volledig scherm
© JEW

Je huis slopen en heropbouwen? Daarvoor kan je binnenkort 7.500 euro krijgen

BinnenlandWie niet in 1 van de 13 Vlaamse steden woont waar een verlaagd btw-tarief van 6 procent geldt voor het afbreken en heropbouwen van een woning, kan volgend jaar een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen. Dat meldt Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein (Open Vld). Het gaat om een forfaitaire premie van 7.500 euro. De Vlaamse regering heeft daarvoor 15 miljoen euro uitgetrokken in 2019.

49 reacties

  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    De aannemers zullen lachen, binnenkort oude koten opkopen voor de grond, en een lekker premietje de zakken in.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Ze gaan weer met geld beginnen smijten dat er niet is, derest kan er binnenkort weer voor meebetalen, zoals met hun zonnepaneeltjes..
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Graag met terugwerkende kracht dan! Wij hebben een oude woning laten slopen in 2015 om een nieuwe energiezuinige woning te bouwen. Sloop kostte rond de 7000 euro ... hadden we dat geweten!
  • rudy janssens

    5 jaar geleden
    1 muur laten staan geeft nog steeds 15% korting op de btw , dit zal nog steeds voordeliger zijn. Dus een dom cadeau maar wie verwacht nu iets beters van die onbekwame politiekers. Eigenlijk moeten we ze aanklagen want 13 gemeenten wel en de rest niet is discriminatie.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Belachelijk, daar heb je amper een nieuwe keuken voor !!!