© Shutterstock

Grootvader krijgt 3 jaar voor verkrachting van kleindochters

Een 71-jarige man uit Tongeren kreeg donderdag een celstraf van drie jaar met uitstel voor het seksueel misbruiken van zijn drie kleindochters. De meisjes waren ten tijde van de feiten amper tien jaar oud. In totaal krijgen zij een bedrag van 20.000 euro als vergoeding voor het leed dat hen werd aangedaan.

Shauni Deferm

De zeventiger vergreep zich tussen 1997 en 2002 meermaals aan zijn drie kleindochters. De slachtoffers waren toen amper tien jaar oud. De meisjes legden uitgebreide verklaringen af over de verkrachtingen door hun grootvader. De feiten gebeurden toen de meisjes bleven logeren bij hun grootouders. In de slaapkamer, maar ook in de garagebox en werkplaats van de zeventiger hield hij zijn handen niet thuis.

20.000 euro

De man maakte volgens de rechtbank misbruik van zijn gezag en van de uiterst kwetsbare slachtoffers. De zeventiger werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel en wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. In totaal moet hij een schadevergoeding van 20.000 euro aan de slachtoffers betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer