Sluikstorters dumpen tientallen tonnen textiel in berm

© jvdv

Onbekende sluikstorters hebben in de nacht van woensdag op donderdag een indrukwekkende stapel textiel gedumpt in een straat in Waasmunster. Het gaat om liefst dertig ton afgekeurd textiel. De politie is op zoek naar tips.

Jan Van de Velde en Bert Foubert

Volgens schepen van Openbare Werken Jurgen Bauwens (CD&V) van Waasmunster kunnen de kosten van het opruimen van het sluikstort oplopen in de duizenden euro’s oplopen. De schepen denkt ook dat de daders hun actie goed hebben voorbereid voorbereid. “Gisteren hing er in de Hooierzelestraat volgens een bewoner een dichte mist in de straat”, stelt schepen Bauwens. “De Hooierzelestraat is bovendien niet uitgerust met openbare verlichting. Het speelde in de kaart van de daders dat de E17 in de onmiddellijke nabijheid ligt. Het geluid van de auto’s en vrachtwagens op de autosnelweg camoufleerden het lawaai van het afladen van de troep.”

De politie heeft alvast een proces-verbaal opgemaakt. “Tussen de lompen proberen gemeentelijke medewerkers ook aanwijzingen te vinden in de hoop het onderzoek naar de schuldigen te ondersteunen”, besluit Bauwens.

Wie een tip heeft, kan contact opnemen bij het gemeentebestuur van Waasmunster op het nummer 052-46.00.11 of bij de politie van de zone Hamme-Waasmunster op het nummer 052-25.71.01.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen