Britse minister van Immigratie Caroline Nokes (r.) in de Britse kustplaats Dover.
Volledig scherm
Britse minister van Immigratie Caroline Nokes (r.) in de Britse kustplaats Dover. © AP

Groot-Brittannië wil spoedberaad over migranten die met bootjes Kanaal oversteken

Groot-Brittannië wil dringend overleg met Frankrijk over de illegale migranten die proberen het Kanaal over te steken in opblaasbare bootjes. Dat heeft de Britse minister van Immigratie, Caroline Nokes, vandaag gezegd.

14 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Ze willen allemaal naar Engeland gaan dus laat ze gaan... akkoord met @Jo Desk. en Lodewijk Verborgt. In de eerste plaats had Europa al lang moeten ingrijpen en de boten vanuit Afrika "push back" moeten toepassen en de NGO'S verbieden nog hulp te bieden op zee. Europa heeft, van bij het begin, hun lidstaten niet beschermd en zich bezig gehouden met onnozelheden.
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Europa zou slim moeten zijn en zeggen: jullie gaan uit de EU dus moeten jullie de nieuw ontstane grens zelf beschermen. Waarom moet Europa geld uitgeven om degenen die Europa willen verlaten tegen te houden? Gaan we hetzelfde doen in de Middellandse Zee als ze willen terugkeren?
  • Jo Desk

    5 jaar geleden
    Met de Brexit in zicht is het akkoord tussen Frankrijk en the UK om asielzoekers voor de UK aan de Franse kust op te vangen ook niet meer van toepassing. UK zal nu zelf moeten zorgen voor al die mensen.
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Rudi Bollaerts Merkel heeft al haar verantwoordelijkheid genomen, ze zal volgende verkiezingen niet meer op de kieslijsten staan, spijtig genoeg haar nalatenschap blijft bestaan.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Groot-Brittannië stapt uit de EU dus moeten ze hun eigen boontjes doppen en ervoor zorgen dat ze niemand binnenlaten.