Dierenopvangcentrum roept op: “Geef geen dieren als cadeau”

dierenHet Vogelopvangcentrum in Merelbeke roept op om tijdens de feesten geen dieren ongevraagd als cadeau te geven. Deze week brachten verschillende mensen tamme dieren die ze cadeau kregen binnen bij het centrum, omdat ze er niet voor konden zorgen, met alle gevolgen van dien.

11 reacties

  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Het is een feit dat dierenbezitters niet altijd dierenliefhebbers zijn. Een dier vraagt aandacht ,liefde en kost ook geld. Begin er niet onbezonnen aan, het is geen speeltje dat je kan weggooien.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Dieren als cadeau geven, zonder goedkeuring van het ‘nieuwe baasje’ is marginaal. Ouders mogen ook geen dier als cadeau geven aan hun kinderen, tenzij de ouders beseffen dat zij het zelf zullen moeten verzorgen met alle kosten en lasten daaraan verbonden.
  • Willem Pots

    5 jaar geleden
    Dieren zijn geen cadeau. Dieren zijn een levenslang engagement. We evolueren helaas naar een maatschappij waarin jongeren binnenkort misschien zelfs zeggen "ik wil een kindje voor mijn verjaardag!"
  • censor

    5 jaar geleden
    En dan die konijntjes in een klein kotje opsluiten, amper licht, bewegingsvrijheid, en slechtvoedsel met diaree als gevolg...wat bezielt de mens dieren op te sluiten in kooien, rennen enz.....
  • lydia Beutels

    5 jaar geleden
    Volkomen mee eens, hoe graag ik ook dieren zie, overweeg of het welkom is bij diegene die het dier ontvangt en of er voldoende tijd is voor opvang, die beestjes zijn het echt waard