Aantredend burgemeester Mathias De Clercq.
Volledig scherm
Aantredend burgemeester Mathias De Clercq. © Wannes Nimmegeers

Gesprek tussen Gentse burgemeester Mathias De Clercq en ex-schepen Christophe Peeters "goed verlopen" en wordt vervolgd

De aantredende Gentse burgemeester Mathias De Clercq heeft het aangekondigde gesprek gehad met uittredend schepen en partijgenoot Christophe Peeters (Open Vld). "Het gesprek is goed verlopen en we spreken verder", zegt De Clercq. "Het was een eerste gesprek en we gaan de komende dagen verder spreken met elkaar", reageert ook Peeters.

5 reacties

  • Jeroen Misseghers

    5 jaar geleden
    De Clercq heeft bewezen dat hij vooral stroop om de mond kan smeren. Voor de rest nog niet veel bewezen. Peeters had Schepen moeten zijn, een groen gekleurd bestuursakkoord en cd&v erbij nemen zijn 3 blunders op rij
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    we hebben een ondemocratisch kiessysteem : lijsten trekken, lijsten duwen, voorakkoordjes, coalities enz...Oplossing ? 1 alfabetische lijst met alle kandidaten & kleurtje voor het partijprogramma dat ze steunen. In volgorde van het aantal stemmen kan de gemeenteraad samengesteld worden. Gedaan et den ambras en het gezever.
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Hoeveel zal het (de belastingbetaler) kosten?
  • Pierre Vanden Meersschaut

    5 jaar geleden
    Met meer dan dubbel zoveel voorkeurstemmen zou Peeters schepen moeten gebleven zijn, ook omdat hij ervaring en dossierkennis heeft en vooral omdat de kiezer duidelijk voor hem heeft gekozen. De liberalen zetten hiemee de kiezer buitenspel en De Clercq voert met de zgn gesprekken met Peeters een slecht geregiseerd theaterstukje op.
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    De goed nieuws show wordt alsmaar minder leuk.