De hoofdrolspelers tijdens de verkiezingen in Congo: oppositieleider Felix Tshisekedi,  Kabila-protegé Emmanuel Ramazani Shadary en de populaire oppositiekandidaat Martin Fayulu.
Volledig scherm
De hoofdrolspelers tijdens de verkiezingen in Congo: oppositieleider Felix Tshisekedi, Kabila-protegé Emmanuel Ramazani Shadary en de populaire oppositiekandidaat Martin Fayulu. © AFP

Vier doden bij Congolese verkiezingen, stembusgang verloopt moeizaam

Met meer dan twee jaar vertraging kunnen de Congolezen eindelijk naar de stembus. Ze kiezen niet alleen een nieuwe president, maar ook een nieuw nationaal parlement en nieuwe provincieraden. In een stembureau in de Congolese provincie Zuid-Kivu zijn uiteindelijk vier doden gevallen, zegt Vital Kamerhe, campagnedirecteur van presidentskandidaat Félix Tshisekedi. Eerder sprak de Congolese nieuwswebsite Actualité.CD van twee doden en twee gewonden. 

6 reacties

  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    De verkiezingsuitslag zal geannuleerd worden waardoor Kabila automatisch aan de macht blijft. Het geld is op, dus geen nieuwe stemronde. Slim gezien van de dictator.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Twee jaar wachten op verkiezingen omdat Kabila bang is om de macht te verliezen.In België is het even erg hier moeten we ook wachten om onze stem uit te brengen omdat de Marakechcoalitie bang is voor de afstraffing van de kiezer om hun ondemocratisch gedrag en het volledig negeren van de wil van het volk.
  • William Bonny

    5 jaar geleden
    Onze verwaande politiekers zitten weer te moeien met de verkiezingen in Congo. En ze zijn zelf incapabel om hun eigen land op een ordentelijke manier te besturen. Zouden ze zich niet beter bezig houden met hun eigen land te besturen, inplaats van het besturen van ons land aan de E.U. en V.N. over te laten!!!. Of is dat weer teveel gevraagd????.
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    toen de Belgen er waren verliep het toch beter toen hadden ze verzorging, onderwijs, eten, wegen, naar alle uithoeken en toen werden de Belgen verjaagt en kwam de grote Mobutu zijn zakken vullen en stortte het land in armoede door corruptie die er nu nog steeds is.
  • Ronald De Smet

    5 jaar geleden
    Wie heeft hen corruptie en machtsmisbruik geleerd ? Iedereen die een beetje volgt wat er in dat land aangaat, wist dat dit vandaag zou gebeuren en waarschijnlijk moet het ergste nog komen.