© By Malene Birger

Zo draag je de kleur van 2019: koraal

Elk najaar kiest kleurenexpert Pantone de trendkleur van het komende jaar. Anno 2019? Dan spotten we elke fashionista in koraalrode tinten. Zo draag je de trendkleur van volgend modeseizoen!

cityfashion

Waarom koraal als kleur van het jaar?

Volgens Laurie Pressman, vice-president van Pantone, staat koraal voor energie, levendigheid en een gezonde dosis optimisme. De tint weerspiegelt ons doorzettingsvermogen in een veranderende omgeving, net zoals koraal zélf dat doet. De overvloed aan technologie en social media doet ons hunkeren naar “echte” ervaringen waar ons geluk centraal staat. Zeg nu zelf, door een koraalkleurig item te dragen krijgt je humeur toch instant een boost?

Zo combineer je koraalkleurige items

Het bonuspunt van koraal als kleur van het jaar? Bijna iedereen staat met deze tint! Let wel op: hoe lichter de kleur van je haar en ogen, hoe beter je staat met een zo licht en zacht mogelijke tint koraal. Voor de durvers: combineer je koraalkleurige kleding met turkoois voor een verrassend geslaagde outfit. Taupe, beige of bordeaux zorgen er dan weer voor dat koraal de eyecatcher wordt van je outfit. Eeuwige twijfelaar? Met wit of denim doe je nooit fout!

Alvast noteren: deze items scoor je in de solden

© Antony Morato

Kan jouw kleerkast wel een update gebruiken? Een woord: solden! Van een klassiek wit hemd tot some good old blue jeans, deze items scoor je in de solden.

Een wit (katoenen)hemd

Feit: elke man moet een basic wit hemd in zijn kleerkast hebben hangen. Casual op een jeans of gekleed op een chino, met een wit hemd doe je nooit fout. Tip: kies voor een volledig katoenen hemd, dat ademt een stuk beter dan een hemd uit verschillende synthetische materialen (en verkleint dus de kans op zichtbare zweetvlekken).

Een jeans met donkere wassing

Een tijdloos, recht model met iets donkerdere wassing blijft een rasechte jeans-favoriet. De perfecte pasvorm is enorm belangrijk, dus investeer in een iets duurder exemplaar. Bovendien wordt een jeans mooier met de jaren, dus je soldenkoopje is dubbel en dik zijn geld waard.

Een leren jasje

Stoer, sportief of net casual…Met een (cognac)bruin of zwart leren jasje kan je alle kanten uit. Ook hier kan het geen kwaad om te investeren in een kwaliteitsvol model. De pasvorm is beter en het leer blijft langer soepel.

Klassieke kostuumschoenen

Als je één paar schoenen in de solden wil scoren, laat het dan een paar klassieke kostuumschoenen zijn. Een lederen paar in een neutrale kleur is tijdloos en kan je eindeloos combineren met je kleerkast!

Drie feestelijke alternatieven voor een zwart jurkje

© Vero Moda

Met een zwart jurkje scoor je altijd tijdens de feestdagen. Toch zin in iets anders en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Deze alternatieven zijn 100% partyproof!

Een praktische jumpsuit

Een feestelijke outfit in een handomdraai met slechts één item, daar zorgt een jumpsuit voor. Of je nu kiest voor een exemplaar met kanten details, in een opvallend kleurtje of open rug … Met een paar high heels en feestelijke accessoires kan je zo 2018 vaarwel zeggen op de dansvloer!

Suit it up

Een pak straalt pure power en klasse uit aan de feesttafel. Een pantalon en blazer in een leuke print of luxueus stofje staat minstens zo feestelijk als een little black dress. Een sexy body, doorzichtige blouse of bralette zorgt voor een vrouwelijke toets.

Laat je benen zien met een rok

Toch je benen showen, maar geen zin om een jurkje te dragen? Ook een rok kan feestelijk genoeg zijn. Een kokermodel met glitters, zwierige maxi-rok of A-lijn met feestelijke print staat super chic in combinatie met een elegante blouse. Wel een must bij deze look: party heels!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer