© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gewelddadige nacht in Antwerpen: ontploffing in rijwoning, ook auto vernield

In de Lucas Henninckstraat in Wilrijk is in de nacht van zondag op maandag rond 1 uur een ontploffing in een rijwoning gebeurd. Kort ervoor was er in Merksem op de Bredabaan een ontploffing in een auto. Vermoedelijk is er een molotovcocktail tegen de wagen gegooid, al werd dat niet bevestigd door het parket.

il, mtm

In Wilrijk was er sprake van een projectiel dat naar binnen werd gegooid, maar DOVO kon geen sporen van een springtuig vinden. Vermoedelijk gaat het om een gasontploffing. De drie bewoners raakten niet gewond.

De explosie in de Lucas Henninckstraat ging van binnen naar buiten, waarbij de ruiten aan diggelen vlogen en het glas op straat terechtkwam. “De meest plausibele verklaring voor de explosie zou daarom een gasontploffing zijn, maar dat is nog niet bevestigd. Het onderzoek loopt nog”, zegt Christel Minne van het Antwerps parket.

De drie bewoners werden geïdentificeerd, maar er werd voorlopig niets verdachts aangetroffen. Hun gsm’s werden wel in beslag genomen voor verder onderzoek. De recherche zal hen in de loop van de dag ondervragen.

In de woning zelf was er buiten de kapotte ramen weinig schade.

Molotovcocktail

Op de Bredabaan in Merksem (Antwerpen) was er kort daarvoor een poging tot brandstichting in een wagen. Vermoedelijk werd een molotovcocktail gegooid naar het voertuig. De wagen werd vernield, maar bij het voorval zou niemand gewond zijn geraakt. Het gerechtelijk lab van de politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

De wagen zou eigendom zijn van een kapper die onlangs nog een inbraak had in zijn zaak. Hij beweert dat hij de daders kent.

Er zou geen verband zijn tussen de twee ontploffingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer