© *

Tweeling kwam hand in hand ter wereld, en nu krijgt niemand hen nog uit elkaar

Na de bevalling viel er een grote stilte in de verlosruimte, tot de dokter “Oh my gosh, ze houden elkaars hand vast” uitriep. Het duo is nu twee jaar oud en nog steeds onafscheidelijk.

nkdr

Jenna en Jillian Thistlethwaite zijn monochoriale monoamniotische tweelingen. Dat betekent dat ze het vruchtwater en de placenta van hun moeder deelden en het komt maar bij 1 op 10 000 gevallen voor. Tijdens de zwangerschap hebben de tweelingen dan ook maar 50% overlevingskans. Omdat ze dezelfde vruchtwaterzak delen kunnen hun navelstrengen verstrikt geraken waardoor de bloedstroom naar een van de twee of allebei de kindjes afgesneden kan worden.

“We waren in shock. We zaten daar en we lachten en huilden en dan lachten we weer”, herinnert de moeder zich. De gedachte aan de risico’s baarde hen wel zorgen. Hun eerste kind Jaxon was net 1 jaar oud geworden en Sarah zou al voor twee maanden in een ziekenhuisbed moeten liggen voor de veiligheid van haar tweeling.

Sarah zei dat haar 57 dagen bedrust vrij snel voorbij gingen. Ze leerde zichzelf breien door Youtube-video’s te kijken en kocht veel te veel spullen om Amazon. Na 33 weken kwam de tweeling ter wereld, gezond en wel en hechter dan iemand zich had kunnen inbeelden.

De tweeling is nu twee jaar oud en nog steeds even hecht als bij hun geboorte, ook al verschillen hun persoonlijkheden. Jillian is de durfal, Jenna de voorzichtige van de twee, maar ze kunnen niet zonder elkaar. “Als mijn man boodschappen gaat doen en een van hen meeneemt terwijl ik de andere thuis houdt, worden ze allebei boos en vragen ze naar de ander. Als een van hen huilt, zal de ander ook snel klaarstaan om haar te troosten met een knuffel of haar tutje.”

Desondanks zullen ze elkaar ook in moeilijkheden brengen zoals alle zussen dat doen. “Als Jenna iets stouts gedaan heeft, zal ze altijd zeggen dat Jillian de schuldige is. Maar ze lijken zo sterk op elkaar dat ik soms echt niet weet wie van de twee nu weer in de problemen zit.”

Behalve hun uiterlijk deelt de tweeling ook interesses. “Ze houden allebei van hetzelfde eten, ze houden van zwemmen en buiten spelen en ze spelen graag met hetzelfde speelgoed. We kopen al bijna alles in tweevoud om ruzie te vermijden, maar vaak zullen ze toch nog ruzie maken over een bepaald speelgoedje, ook al is het andere exact hetzelfde.”

Sarah kan niet wachten tot haar dochters groot worden en elkaar vooruit helpen in het leven. “Tweelingen hebben zo’n speciale band en ik kan niet wachten om hen te zien opgroeien tot elkaars beste vrienden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER