IS-moeders Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25) uit Borgerhout zitten met hun zes jonge kinderen vast in een Syrisch vluchtelingenkamp.
Volledig scherm
IS-moeders Tatiana Wielandt (25) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (25) uit Borgerhout zitten met hun zes jonge kinderen vast in een Syrisch vluchtelingenkamp. © RV

Child Focus: “Alle kinderen van Belgische IS-strijders in Syrië en Irak moeten kunnen terugkeren”

Child Focus vindt dat alle kinderen van Belgische IS-strijders in Irak en Syrië naar ons land moeten kunnen terugkeren. Dat zegt de stichting op Radio 1. In totaal verblijven nog zo’n 150 kinderen van Belgische strijders in het conflictgebied. Van slechts 10 procent van hen, ofwel ongeveer 15 kinderen, is bekend waar ze zich bevinden.

384 reacties

  • Rolande Verboven

    5 jaar geleden
    Zijn de ouders niet de opvoeders ???
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Met een lieve foto moet het wel lukken om al die IS-moeders met een Belgische nationaliteit terug te halen. Onze OCMW kan dat schaffen.
  • Johan Peperstraete

    5 jaar geleden
    Ingeval van mogelijks problemen nu en in de toekomst op allerlei vlakken en ook het financieel plaatje die eraan vasthangt of eruit vloeien, is en moet Child Focus daarvoor verantwoordelijk zijn, nu en in de toekomst. Child Focus denk ook de wereld te kunnen redden ? ? ?
  • Hugo De Leeuw

    5 jaar geleden
    Shakira moessa er zijn miljoenen kinderen die er niet voor gekozen in dit soort landen geboren te worden, gaan we die allemaal naar België halen? In dit geval had de moeder wel de keuze, maar de verkeerde.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Child focus doet wat links altijd veroordeeld, de kinderen hebben geluk dat ze Belgische ouders hebben en moeten daarom in veiligheid gebracht worden en een goede toekomst krijgen en veel geld kosten aan de gemeenschap zonder dat van de families enige verantwoordelijkheid gevraagd wordt. De Syrische kinderen wiens leven en toekomst verwoest is door de Belgische strijders blijven zonder hulp achter.