Vier doden bij gasexplosie in appartementsgebouw in Rusland, nog 68 vermisten

Bij een gasexplosie in een appartementsgebouw in het Russische Magnitogorsk zijn maandag vier mensen om het leven gekomen. 68 anderen zijn nog vermist. Honderden brandweermannen zijn ter plaatse om mensen vanonder het puin te helpen.

gjs

Van de 120 bewoners konden er zestien geëvacueerd worden, onder wie zeven kinderen. Vier mensen, onder wie twee kinderen, werden naar het ziekenhuis overgebracht. Achtentwintig anderen meldden zich bij de autoriteiten.

De gouverneur meldde eerder op de dag dat hij vreesde dat ongeveer 50 mensen bedolven waren onder het puin. Acht mensen werden van onder de brokstukken gehaald. Vier van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, vier anderen overleefden de ontploffing niet.

469 hulpverleners

Aan de reddingsoperatie in de zuidelijk gelegen stad waar de temperaturen zakken tot -18 graden Celsius, nemen 469 mensen deel. Er werd ook een helikopter ingezet en twee reddingshondenteams. Volgens het ministerie voor Noodgevallen is een inkomhal van het 12 verdiepingen tellende gebouw ingestort door de explosie. De twee andere hallen riskeren eveneens in te storten.

President Vladimir Poetin werd op de hoogte gebracht van het ongeval.

In Rusland vinden wel vaker dodelijke gasexplosies plaats. Het overgrote deel van de infrastructuur dateert nog uit het Sovjet-tijdperk, waardoor de veiligheidsnormen vaak te wensen overlaten.

© AFP

© AFP

© AFP

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer