© Ceciliakoor Gerdingen

© Ceciliakoor Gerdingen

thumbnail: null
thumbnail: null

Koor van Gerdingen viert Ceciliafeest

Zaterdag 8 december. Een sombere, late herfstavond. Een krachtige stormwind gierde door de kalende bomen. Beschermd tegen de gietende regen haastten zich enkele tientallen gelovigen onder grote paraplu's naar de avondmis waarin deken Jaak de viering van de tweede zondag van de Advent voorging.

Henri Gabriëls

Na de dienst trokken de koorleden en enkele leden van de kerkraad naar de Barrier voor hun jaarlijks Ceciliafeest. Aan een mooi versierde tafel heette Francine Drijkoningen iedereen van harte welkom op haar traditionele manier met vooraf een welkomstwoordje en een ode aan de muziek in zijn vele facetten. Intussen was ook Lode gearriveerd en kon het feest beginnen. De catering werd verzorgd door Dirk die ons samen met zijn assistente een heerlijk viergangendiner voorschotelde.Na het lekkere voorgerecht en de kippenroomsoep, nam Francine terug het woord om enkele koorleden in de bloemetjes te zetten. Zo kregen Els Vanderhoydonck (20 jaar dienst), Moniek Creemers (40 jaar) en Helena Stinkens (50 jaar), een passend geschenk met een bloemetje erbij. Daarna was het de beurt aan Francine zelf. In een warme speech schetste Henri haar vele activiteiten in de 50 jaar in dienst van de parochiegemeenschappen in Tongerlo, Bree, Kinrooi, Vostert en Gerdingen. In naam van alle koorleden sprak hij zijn oprechte waardering en dank uit voor het vele werk dat zij in ons koor presteert. De nodige geschenken en bloemetjes mochten hier ook niet ontbreken!Na de hoofdschotel zorgde Francine met een boeiende quiz voor de gebruikelijke ontspanning. De aanwezigen werden ingedeeld in drie groepen die elk een passende naam kozen, de Lachende Meisjes, de Snaken en Lukraak. In vijf verschillende onderdelen (kaarsjes uitblazen, kerstboom plooien, parochiebladen doorsnuffelen, geheugentest, karikaturen van politiekers) werd er gestreden op het scherpst van de snee. Het waren tenslotte de Snaken die met de overwinning gingen lopen en elke deelnemer kreeg een lekkere Leo.Dan werd het zeergewaardeerde dessert opgediend, waarna Francine de vierde brochure van 'Koor & leven' voorstelde. Ook hier werd er een kleine wedstrijd gespeeld die bestond uit het herkennen van 20 karikaturen van zangers. Uiteindelijk werd Guido de winnaar en kreeg daarvoor een lekker flesje wijn. Dan, en dat om de laatste gaatjes te vullen, was er koffie met een lekkere praline.

In naam van alle koorleden, onze oprechte dank aan Mia Paesen, Jacqueline Van Hoef en Francine Drijkoningen voor deze zeer geslaagde feestavond. Iedereen heeft met volle teugen genoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer