Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Vertrekhal 3 op Amsterdamse luchthaven Schiphol even ontruimd nadat man dreigde met bom

Archiefbeeld van de luchthaven in Amsterdam.Beeld REUTERS

Een deel van de Amsterdamse luchthaven Schiphol is deze avond ontruimd. Het gaat om vertrekhal 3, die wordt uit voorzorg geëvacueerd nadat een man dreigde met een bom. De situatie is ondertussen helemaal onder controle, zo laat de Nederlandse militaire politie weten.

Volgens het Nederlandse persagentschap ANP zou een man gedreigd hebben met een bom. De Nederlandse militaire politie, de marechaussee, heeft overmeesterde de man daarop en ontruimde de vertrekhal uit voorzorg. Al met al heeft de hele situatie ruim een half uur geduurd. Volgens de Marechaussee is de situatie onder controle en is de hal weer vrijgegeven. De verdachte is afgevoerd, meldden getuigen.

Twitter bericht wordt geladen...

De Nederlandse politie heeft alarm geslagen in de categorie ‘GRIP 2’, oftewel Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP). Dit houdt in dat er in incident is dat gevolgen heeft voor de omgeving. Ontruiming valt hier ook onder. Een groot aantal brandweerwagens, ambulances en een traumateam is ook opgeroepen.

Omstanders maken melding van zwaarbewapende agenten en leden van de marechaussee. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, weet RTL.