Theresa May tijdens haar nieuwjaarstoespraak.
Volledig scherm
Theresa May tijdens haar nieuwjaarstoespraak. © REUTERS

Theresa May roept Britten op om verdeeldheid door brexit te overstijgen

De Britse premier Theresa May heeft in haar nieuwjaarstoespraak het Britse parlement opgeroepen om het akkoord rond de brexit goed te keuren en de verdeeldheid te overstijgen. 

13 reacties

  • Sil Bakker

    5 jaar geleden
    Dit toont nog maar eens aan dat een referendum een slechte optie is, zolang 60% van de inwoners denkt met haar of zijn onderbuik.
  • Jan Peau

    5 jaar geleden
    Toegeven dat je met de brexit totaal, maar dan ook werkelijk totaal fout zit , dat zou getuigen van bekwaamheid, engagement en intelligentie maar nee, zover komt ze niet, bijlange niet.
  • Kris Willems

    5 jaar geleden
    Dat is wel een dwaze opmerking wetende dat beide groepen nu eindelijk de impact van hun daden lees referendum kunnen degelijk inschatten. Hoe kun je samenleven als je weet dat de andere zich bedrogen en belogen voelt? Dit met dank aan de politici om de gevolgen van de voor- en nadelen eerst aan hun bevolking uit te leggen VOOR dat ze een referendum houden.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Het is ongelooflijk om mee te maken hoe een welvarende democratie zichzelf naar de filistijnen kan helpen met politieke machtsspelletjes en het aanstoken van oeroud chauvinisme. Het VK heeft sinds het uiteenvallen van het Imperium na de 2e wereldoorlog al vele lessen in nederigheid en realisme gehad maar nog niets geleerd.
  • Frank Van de Velde

    5 jaar geleden
    De Britten hebben in hun referendum moeten kiezen op basis van valse beloften, verkeerde informatie en fake news. Nu ze de ware toedracht en consequenties kennen lijkt een nieuw referendum mij op zijn plaats.