© Victoriano Moreno

NIEUWJAARSBRIEF. Kris Vanmarsenille: “Beste lezer, we zien u graag”

In de eerste week van 2019 krijgt u van ons elke dag een nieuwjaarsbrief. Vandaag is die geschreven door hoofdredacteur Kris Vanmarsenille: “Beste lezer, we zien u graag. We willen u danken voor uw vertrouwen!”

Kris Vanmarsenille

Er was een tijd dat nieuwjaarsbrieven schrijven redelijk eenvoudig was. Je zei dat je je ouders, peter of meter graag zag, je bedankte hen voor alles wat ze voor je gedaan hadden, je beloofde ook volgend jaar altijd braaf en flink te zijn en je sloot af met een mooie nieuwjaarswens.

Maar hebt u ook het gevoel dat de wereld zo veel ingewikkelder is geworden? Dat het almaar moeilijker wordt om alles te vatten in een simpele nieuwjaarsbrief? Vindt u ook dat er zo veel dingen zo snel veranderen? De samenstelling van de gezinnen, de situatie op het werk, de games en Playstations, de eindeloze files en de elektrische fietsen om ze te vermijden, het winkelen via het internet, tweets en Facebookberichten in plaats van kaartjes en brieven, politieke discussies die niemand nog kan volgen… Alles is in verandering en alles wordt moeilijker.

Ook de krantenwereld verandert in een razend tempo. Naast de krant is er de website, sinds enkele jaren ook met betalende artikels. Voor die website maken we nu ook video. We hebben niet meer één deadline per dag, we hebben de hele dag door deadlines. Elk nieuwtje moet u meteen weten. Krantenwinkels sluiten, we ontwerpen nieuwe digitale abonnementen… En toch maken we nog altijd elke dag een mooie papieren krant.

Om dat allemaal tegelijk te doen, moeten we voortdurend aanpassingen doorvoeren, anders werken, anders denken. Alles verandert, voor de mensen op de redactie, voor onze correspondenten in de gemeenten en voor u, onze lezer. Ook u heeft zich moeten aanpassen: aan een nieuwe samenstelling van de krant, aan andere edities, aan een nieuwe aanpak online. We weten dat dat niet altijd gemakkelijk was.

Daarom is het misschien een leuk idee om u toch nog eens een mooie, eenvoudige, ouderwetse nieuwjaarsbrief te schrijven.

Beste lezer, we zien u graag. Uit de grond van ons hart willen we u danken voor uw vertrouwen in ons en voor uw enthousiaste en kritische reacties. We beloven u dat, ondanks al die veranderingen in de wereld waarin u leeft, één ding altijd hetzelfde blijft: Gazet van Antwerpen blijft de beste in het nieuws uit uw regio. De redactie zal in ieder geval haar uiterste best doen om dat te blijven waarmaken. Gazet van Antwerpen zal volgend jaar weer niet alleen de snelste zijn, maar ook de krant die het dichtst bij u staat. Ook volgend jaar leven we met u mee, nemen we het voor u op en brengen we u de mooiste verhalen uit uw stad, dorp en streek. En ook volgend jaar zullen we het andere nieuws uit de rest van de wereld niet veronachtzamen.

De vorm waarin we ons nieuws en onze verhalen aanbieden, verandert misschien, maar de kern van de inhoud blijft. Daar zetten we ons met vele mensen elke dag voor in, nu al 127 jaar. Waarom zouden we daar geen jaar bijdoen?

Voor 2019 wens ik u en al wie u lief is vooral een goede gezondheid. En veel lees- en kijkplezier met onze krant en onze website. En verder bijna alles wat uw hart verlangt. Bijna, zodat er altijd iets overblijft om nog meer naar te verlangen.

Laten we klinken op een vrolijk en succesvol 2019. We komen elkaar wel weer tegen dit jaar: in de krant, op de website, op een evenement of gewoon op straat of op een of ander plein. Gazet van Antwerpen is altijd in de buurt. Ook in 2019.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER