Illustratiebeeld: de sonde New Horizons scheert langs het object Ultima Thule. Het is het verste object dat ooit is bestudeerd door de mens.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: de sonde New Horizons scheert langs het object Ultima Thule. Het is het verste object dat ooit is bestudeerd door de mens. © Photo News

NASA-sonde scheert langs verste ruimteobject ooit door de mens bestudeerd en stuurt al eerste signaal door

De sonde New Horizons van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft vandaag zoals aangekondigd een nieuw record neergezet. De sonde scheerde langs een object met de naam Ultima Thule, en bereikte op dat moment het verste object dat ooit door de mens werd bestudeerd, zo kondigde wetenschappelijk missieleider Alan Stern aan. 

9 reacties

  • Toon Van Kerckhove

    5 jaar geleden
    Prachtige prestatie, alleen het kunnen al. Daar ging het waarschijnlijk in dit geval om.
  • asli ugurlu

    5 jaar geleden
    We kunnen zoveel maar spijtig kunnen we nog niet eens vreedzaam leven in deze aardkloot!
  • DOMINIEK COTTENS

    5 jaar geleden
    We kunnen ik weet niet hoe ver gaan en zien, maar zorgen dat we het allen gewoon op deze aarde "menselijk" hebben, lukt niet. Jammer.
  • Manuel Berger

    5 jaar geleden
    @sonia : om met minimale energie een ruimtetuig te lanceren maak je best gebruik van “slingshots” waarbij je de massa en beweging van de planeten benut. Het ideale monent van lancering wordt dan op basis van de banen van de planeten bepaald. Loodrecht op het draaivlak is dit niet mogelijk en zou het ruimtetuig te traag gaan.
  • Jan Bruyndonckx

    5 jaar geleden
    @Bernd, toen de voyagers werden gelanceerd konden we nog niet zo ver zien als nu. Dus konden we de tuigen ook niet programeren om wat te onderzoeken he.