Een actiegroep plaatste een koffer vol met nepgeld en paspoorten in de buurt van het kantoor van minister Joseph Muscat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een actiegroep plaatste een koffer vol met nepgeld en paspoorten in de buurt van het kantoor van minister Joseph Muscat. © REUTERS

Rijke Russen en Saudiërs kopen via Malta voor 650.000 euro een Europees paspoort

TrouwMalta probeert de economie een oppepper te geven door paspoorten te verkopen aan rijke Russen en Saudiërs, en dat lukt heel aardig. Maar de ‘gouden visa’ trekken wel fout geld aan, en de huizenmarkt op het eiland raakt oververhit.

4 reacties

  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Met geld kan je alles bereiken. En heb je geen geld, dan moet je het anders doen.
  • Bumba Bambi

    5 jaar geleden
    Misschien een ideetje voor bij ons... dan heeft onze economie toch nog iets aan al die migratie. Maarja een migrant met 650.000 euro op overschot zal niet snel naar onze contreien uitwijken vrees ik.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Jammeren wel, het afkeuren ook maar consequent zijn is een brugje te ver. Koppel voor alle shengen landen de verplichting van een EU goedkeuring aan het uitdelen van nationaliteiten, vooral ook voor België. Landen die niet akkoord zijn kunnen shengen verlaten maar dan zijn hun paspoorten minder waard gezien de beperking en geeft het economische problemen. Verder is het een schending van de soevereiniteit van andere staten Malta beslist tegen betaling wie zich in België mag vestigen.
  • Youssef DE WITTE

    5 jaar geleden
    Indien België dat ook zou doen, staatsschuld hup weg..... Goed idee..