EPA
Volledig scherm
© EPA

Paus Franciscus looft rol van moeders wereldwijd tijdens nieuwjaarsmis en herinnert politici eraan het “algemeen welzijn” te dienen

Paus Franciscus heeft 2019 ingezet met een ode aan alle moeders tijdens de mis in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Hij loofde in zijn homilie hun rol in de samenleving. In een geschreven boodschap voor het nieuwe jaar - tevens ook Wereld Vrede Dag binnen de katholieke kerk - heeft de paus ook politici wereldwijd opgeroepen zich in te zetten voor een cultuur van vrede, zo heeft Kerknet gemeld.

4 reacties

  • Jan Vannuffelen

    5 jaar geleden
    De paus heeft politici niet de les te leren , denkt die dat iedereen gelooft . Die vent moet binnen zijn kerkmuren blijven en alleen spreken voor degenen die geloven .
  • Sven Kerstens

    5 jaar geleden
    Hugo Bavré, waarom moet de maatschappij bijdragen in het bekostigen van kinderen? Onbegrijpelijk dat iemand anders mort betalen voor de kinderen van anderen.
  • sylvia nuyts

    5 jaar geleden
    Met sommige standpunten ben ik het met hem niet eens maar ik denk dat hij maar een deel zijn eigen inbreng mag doen. Maar voor de rest heeft hij al vele wijze uitspraken gedaan. Hij is nog een mens van eenvoud.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Dat hij dat hier eens tegen de politiekers komt zeggen.