Screenshot VIER
Volledig scherm
© Screenshot VIER

Eén jaar na ‘Project Axel’: bijna iedereen hervallen in armoede

TVDe knorrige, mindervalide Brit Graeme bleek een verloren zaak, maar daklozen Thom, Danny, Dirk en Sahra kregen hun leven door ‘Project Axel’ wél weer op de rails. Eén jaar na het sociaal experiment van Axel Daeseleire zijn alle mannen helaas opnieuw aan lagerwal of compleet onvindbaar. Enkel Sahra (24) heeft nog een dak boven haar hoofd. Én een nieuwe vriend. Dat schrijft Dag Allemaal.

109 reacties

  • Andy Pinxteren

    2 jaar geleden
    Als je als dakloze ineens 10.000 euro krijgt kan je perfect een studio of appartement huren en dan heb je nog je werkloosheidsgeld of uw invaliditeit waar je met moet leven, in hun plaats zou ik 5000 euro zelfs sparen want veel meer heb je niet nodig voor een waarborg en een appartement en je meubels.
  • Nikki De Ren

    5 jaar geleden
    Als ik hier de reacties zo eens bekijk valt het me echt op hoe kortzichtig velen zijn. Of torenhoog zitten te roepen dat zij in hun plaats het niet hadden verkloot hoor! Men vergeet dat er achter elke mens een heel verhaal schuilt... Praktisch alle daklozen hebben een loodzware rugzak en dat pak je in 1 jaartje zo maar niet aan. Een boom dat scheef is gegroeid heeft ook zijn tijd nodig om terug recht te groeien, toch? Mensen...veroordeel toch aub niet zo vlug.
  • Guy Lavrijssen

    5 jaar geleden
    waar hebben ze allemaal gewerkt ? overal waar ge juist uwe huur kunt betalen
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Onze megalomane roverheid pretendeert dat we een ó zo sociaal vangnet hebben... Maar als de mazen van dat net véél te groot zijn vallen de kleintjes er steeds weer doorheen, enkel als visje is zulks een groot geluk... Landloperskolonieën te Wortel en Merksplas werden afgeschaft om te besparen, nochtans heerste daar warme huiselijke sfeer, vele oude ex-bewoners herdenken met weemoed, tesamen werken/leven deed méér dan goed!
  • robby dobbels

    5 jaar geleden
    Dirk is niet van de aardbodem verdwenen, die is gewoon verhuis, ben die laatste zomer toevallig tegengekomen.