REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Eurocontrol waarschuwt: "Tegen 2040 vliegen tien keer meer passagiers met vertraging”

Europese vliegvelden kunnen de groei van het luchtverkeer niet aan. Als de knelpunten niet worden aangepakt, zal in 2040 het aantal vliegpassagiers dat per dag met vertragingen wordt geconfronteerd, zijn vertienvoudigd tot 470.000. Dat zegt David Marsh, dataonderzoeker bij de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol.

19 reacties

  • Nico Dermul

    5 jaar geleden
    Veel vliegverkeer zou moeten uitwijken naar regionale luchthavens die doorgaans nog onderbezet zijn. Op die manier zou ook heel wat auto's minder op de baan zijn die anders in de file staan om naar de grote internationale luchthavens te rijden.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Ronny Cuypers, niet akkoord. Ee milieu taks van 100 euro zal niemand tegenhouden om te vliegen, daar maak je enkel de heren in Brussel wat rijker mee. Kijk naar de benzineprijzen voor de wagens tegenover 15 jaar geleden. En word er minder met de wagen gereden? Er zijn 10x zoveel files dan 15 jaar geleden dus ik denk het niet.
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    @Gust Trentels. Die problemen waren bij Belgocontrol, niet bij Eurocontrol. Eurocontrol kontroleert enkel boven de 24.500 feet in ........Maastricht.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Diegenen die pleiten tegen efficiente luchthavens of efficiente autowegen pleiten voor een economie die niet groeit maar krimpt. De uitgaven voor gezondheid en het aantal uitkeringsgerechtigen of overheidspersoneel groeien echter wel. Bijgevolg zou men de uitkeringen, remgelden en ambtenarenlonen jaarlijks met 2% moeten laten dalen. Wie A zegt moet ook B zeggen.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Vliegen is veel en veel te goedkoop ! Vluchten zouden een bepaalde min afstand moeten hebben voor ze de lucht in mogen BV 10.000 km ! Je ziet hier aan ook dat Heel de Milieu kwestie gewoon Leugens zijn , de Politici en Rijken vliegen voor de Minste pruts de wereld rond ....?