Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Waarom je katers plots 2 dagen duren

Ook nog altijd last van je kater van oudejaar? Je bent niet de enige. En blijkbaar zijn er een aantal dingen die de intensiteit en de duur van je kater beïnvloeden.

4 reacties

  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Net een totaal alcoholloze week achter de rug. Mft ganse groep gefeest. Veel meer plezier en niet naar het bob gedoe te moeten kijken. Vandaag al aan het werken en zonder kater . Het was zelfs deze nacht nog 3 uur. Voor ons hoeft alcohol niet meer. Gedaan met rode ogen en de vrouw die haar lip laat hangen omdat ik ervan snurk en uit mijn bek stink de morgend erna
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    Het komt er echt op neer dat je gedehydrateerd werd. Dat gaat niet omdat je "dan gemakkelijker toxines afdrijft", heel kort: je hebt al je vocht verloren als je niet per glas alcohol een glas water bij gedronken hebt. Hoofdpijn komt van nitrieten in wijn. Dat krijg je van goedkope wijnen.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Trop is te veel. Het feit dat je na een drinkgelag een flinke kater hebt betekent net dat je lever op dat moment 'zuiver' was (bvb na je goede voornemen van 2018 om meer te sporten en gezonder te leven). En eigenlijk... een tiener zal sneller een kater hebben dan een vijftiger die 'gewend' is van drinken... (die vijftiger wordt weer een tiener na een gezond jaar)
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    En tel daarbij nog de hoeveelheid die mensen naar binnen gieten om "socialer te worden", "ik heb de grootste"-drang, "plezant om hem zat te voeren" en ga zo maar door. En dan zwijg ik nog over alle chemische rommel die word toegevoegd om het "vlotjes te drinken" gevoel aan te wakkeren....alles voor de centjes he mannen want voor de verslaving moet je "ergens anders zijn"!!!!!