© Only

Dit worden dé modetrends van 2019

Ook zo benieuwd wat de modewereld in 2019 in petto heeft? Van sierlijke ruches tot de heropleving van neonkleurige items, dit worden dé modetrends van 2019!

cityfashion

Sierlijke ruches

Ruches zorgen voor een speelse en frivole toets in je outfit. Zowel qua accessoires als kleding zijn ruches weer helemaal back on track. Mooi meegenomen: ruches zijn perfect om wat meer volume toe te voegen. Op het einde van je mouwen hebben ze een verlengend en dus verslankend effect. Wil je je heupen wat meer in balans brengen, dan kun je opteren voor ruches op je schouders of borstkast.

De iconische wrap-dress

Een jurk waar iedereen mee staat, super makkelijk te combineren valt en geschikt is voor elk seizoen? Dat kenmerkt de iconische wikkeljurk van Diane Von Furstenberg. Anno 2019 zeker het proberen waard om eens op een jeans te dragen!

Opvallend neon

Alhoewel de grootste kleurentrends van 2019 zich vooral in de aardetinten bevinden, is er toch één kleurgroep dat we overal gaan zien. Neon is back in (fashion)business! Combineer met zachte of donkere kleuren om neon als eyecatcher van je outfit te dragen.

Soldenhack: zo vind je je kledingmaat zonder te passen

© Dame Blanche

De solden komen eraan! Inclusief lange wachtrijen aan de paskamers…Geen zin om aan te schuiven? Zo vind je je kledingmaat zonder te passen.

Zo vind je je T-shirt- of truimaat

We weten allemaal dat kledingmaten geen constante zijn in elke winkel. Vergeet het giswerk en ga efficiënt te werk om de juiste maat te vinden. Twijfel je aan een T-shirt of trui? Vraag even hulp aan je shopping partner en leg de schouders van je item aan de achterkant van je eigen schouders (hier ben je het breedst). Komen ze overeen? Dan is het stuk alvast breed genoeg.

Leg je trui of T-shirt nu aan de voorkant van je lichaam en trek het redelijk strak naar beneden om te kijken of het lang genoeg is. Ga hetzelfde te werk voor de mouwen. Houd er wel rekening mee dat sommige kledingstukken (wollen truien, we hebben het over jou) iets harder kunnen krimpen dan anderen!

Broek kopen? Probeer de ‘nek-methode!’

Gelukkig hebben wij de ultieme shopping-hack gevonden om een broek te passen. Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar de ‘nek methode’ bespaart je die lange wachtrij. Wikkel de tailleband rondom je nek. Als beide kanten elkaar raken, dan is de kans heel groot dat de broek je past (de omtrek van je nek is ongeveer de helft van je taille). Opgelet: dit trucje werkt minder efficiënt bij vrouwen met een iets grotere kledingmaat!

Toch wat te omslachtig voor jou? Buig je arm, maak een vuist en plaats je ellenboog binnen in de broek tegen de rand. Passen je hele onderarm en vuist in de opening? Dan heb je de juiste maat te pakken. Qua lengte? Houd de broek strak tegen je heupen en knieën, zo heb je meteen een goed idee van de lengte!

Tip: Een jurk pas je best wél even omdat het een kledingstuk voor heel je lichaam (inclusief rondingen) is. Ook een rok is snel een miskoop, dus even aanschuiven is de boodschap.

Drie feestelijke alternatieven voor een zwart jurkje

© Vero Moda

Met een zwart jurkje scoor je altijd tijdens de feestdagen. Toch zin in iets anders en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Deze alternatieven zijn 100% partyproof!

Een praktische jumpsuit

Een feestelijke outfit in een handomdraai met slechts één item, daar zorgt een jumpsuit voor. Of je nu kiest voor een exemplaar met kanten details, in een opvallend kleurtje of open rug … Met een paar high heels en feestelijke accessoires kan je zo 2018 vaarwel zeggen op de dansvloer!

Suit it up

Een pak straalt pure power en klasse uit aan de feesttafel. Een pantalon en blazer in een leuke print of luxueus stofje staat minstens zo feestelijk als een little black dress. Een sexy body, doorzichtige blouse of bralette zorgt voor een vrouwelijke toets.

Laat je benen zien met een rok

Toch je benen showen, maar geen zin om een jurkje te dragen? Ook een rok kan feestelijk genoeg zijn. Een kokermodel met glitters, zwierige maxi-rok of A-lijn met feestelijke print staat super chic in combinatie met een elegante blouse. Wel een must bij deze look: party heels!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer