© Tom Palmaers

Tongeren krijgt subsidie voor projecten om erosie te bestrijden

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) trekt 964.000 euro uit voor projecten tegen modderoverlast. Die richtte veel schade aan bij onweersbuien in het voorjaar.

“De vele modderellende als gevolg van de onweersbuien dit voorjaar bewees dat die bescherming hoogstnodig is”, zegt Joke Schauvliege. “Ondanks de uitzonderlijk droge zomer veroorzaakten de aanhoudende regenbuien en zware onweders eind mei en begin juni 2018 water- en modderoverlast van de kust tot Limburg.”

Met het budget kunnen zestien erosiebestrijdingsprojecten worden uitgevoerd. In de provincie Limburg bijvoorbeeld, krijgt de stad Tongeren een subsidie voor vier projecten met erosiebestrijdingswerken. Er komt een bufferbekken en een erosiepoel.

In Vlaams-Brabant krijgt Landen geld voor drie bufferende drempels in een holle weg. Die fungeert zo als tijdelijke water- en modderbuffer voor de lagergelegen woningen. In Sint-Pieters Leeuw komt er een aarden dam met erosiepoel.

In West-Vlaanderen krijgt Hooglede budget voor een aarde dam met erosiepoel en een houthakseldam. Ook Staden en Tielt krijgen een subsidie voor de aanleg van een houthakseldam met aanliggende grasstrook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer