Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Een beeld uit ‘Happy Feet’.Beeld AP

Het leven zoals het is in een vrolijke pinguïnkolonie? Of liever een terugblik op de fantastische WK-campagne van onze Rode Duivels? Voor deze tv-programma’s en -films moet u vanavond in uw zetel kruipen.

1. Happy Feet

De jonge keizerspinguïn Mumble leeft in een kolonie waar pinguïns via liedjes de partner van hun dromen vinden. Helaas zingt de kleine Mumble zo vals als een kat. Toch probeert hij het hart van Gloria voor zich te winnen door te doen wat hij het beste kan: tapdansen. Dit rare gedrag wordt door de andere pinguïns niet echt aanvaard en gaandeweg wordt Mumble een echte buitenstaander.

Om 20.35 uur op ZES.

2. Sportjaar 2018: bronzen Belgen

Een bijzonder hoogtepunt van het afgelopen sportjaar was het fantastische wereldkampioenschap van de Rode Duivels in Rusland, met de nu al legendarische match tegen Brazilië, de prachtige bronzen medaille en de glorieuze thuiskomst op de markt van Brussel. Met Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany blikken we terug.

Om 20.35 uur op Eén.

De Rode Duivels vieren hun winst tegen Brazilië in de halve finale van het WK voetbal in Rusland.Beeld BELGA

3. The Artist

Hollywood, 1927. George Valentin is knap, charismatisch en de grote ster van de stomme film. Wanneer de geluidsfilm echter zijn intrede maakt, raakt de carrière van George in het slop. Drank en armoede brengen hem verder in verval. De carrière van de opkomende jonge actrice Peppy Miller schiet daarentegen als een raket omhoog. Ze besluiten samen te werken.

Om 20.55 uur op Arte.

4. Holland - België

Koen Wauters, Guga Baul en Louis Talpe worden op de proef gesteld over hun kennis van Nederlandse toestanden, begrippen en gewoontes. Jonas Van Geel en Art Rooijackers leiden de strijd tussen Vlaanderen en Nederland in goede banen.

Om 21.20 uur op VTM.

5. Robin Williams: Come Inside My Mind

Een grappig, intiem en hartverscheurend portret van een van ‘s wereld bekendste comedians. We komen te weten waarom Williams al vanaf zijn jonge jaren een unieke figuur was, waarom hij steevast voor comedy koos en waar hij zijn talent en veelzijdigheid vandaan haalde. Helaas werd Williams’ leven ook gekenmerkt door zijn ziekte, Lewy-body-dementie.

Om 23.00 uur op Canvas.