iStock
Volledig scherm
© iStock

Lage rente deert Belgen niet: banken zien spaarboekjes met meer dan 10 miljard aanzwellen

Verschillende banken hebben vorig jaar opnieuw meer spaargeld zien toestromen op de spaarboekjes. De aanhoudende lage rente en magere opbrengst van een spaarrekening deren de Belg niet, leert een rondvraag in de sector. De Belg spaarde miljarden euro’s extra nu de beurzen het voorbije jaar het niet goed deden.

10 reacties

  • Willy van der Wijk

    5 jaar geleden
    is het wel echt en geen wit geld , 10 miljard instroom terwijl de Belgen mega kopen met cadeautjes en solden kopen en zich volvreten ?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zet je geld in Polen ,BNP en Deutsche bank hebben ze daar ook en je hebt 6% intrest op een spaarboekje ,daar kunnen ze het wel.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Precies door die 0 rente kunnen velen niets meer sparen en moeten ze zelfs aan hun spaargeld knabbelen. De middenklasse doet het zuiniger aan en spaart meer. Maar, als we meer zouden spenderen neemt de inflatie neemt toe (je spaargeld vermindert nog sneller in waarde). Denk echter niet dat de banken je dan, logischer wijze, meer rente gaan geven, dat behoort tot het verleden. Een gouden raad: koop fysiek goud.
  • Henri Levich Codenie

    5 jaar geleden
    Dit is het bewijs dat de lonen te hoog zijn,.. het dient enkel om onder een matras te leggen, niet eens om van te leven. Dat "appeltje voor de dorst" gaat over meer dan 250 miljard euro, enkel op spaarboekjes.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Lisette Theunis, klopt, maar precies door die 0 rente kunnen veel mensen niets meer sparen en moeten ze zelfs aan hun spaargeld knabbelen. De middenklasse doet het zuiniger aan en spaart meer. Maar, als we meer zouden spenderen neemt de inflatie neemt toe (je spaargeld vermindert nog sneller in waarde) en het leven wordt duurder. Maar vergeet dat de banken je dan, logischer wijze, meer rente gaan geven.