Op de stranden waarop spullen aanspoelen uit overboord- en stukgeslagen containers, zijn mensen aan het strandjutten geslagen.
Volledig scherm
Op de stranden waarop spullen aanspoelen uit overboord- en stukgeslagen containers, zijn mensen aan het strandjutten geslagen. © Amber Beckers - ANP/HH

VIDEO. Flatscreens, IKEA-meubels en speelgoed spoelen aan op Nederlandse Waddeneilanden: mensen gaan massaal ‘shoppen’ op strand

Op de stranden van de Nederlandse Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland zijn zeker 21 containers aangespoeld die een vrachtschip vannacht heeft verloren. Grote delen van de stranden zijn bezaaid met auto-onderdelen, lattenbodems voor IKEA, kuipstoeltjes en speelgoed. Veel mensen komen de aangespoelde onderdelen oprapen. Dat mogen ze ook. De kustwacht waarschuwt wel, want drie van de containers bevatten gevaarlijke stoffen.

24 reacties

  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    Tja doorzeefd met zoutwater ik denk niet dat die tv’s nog werken, alleen plastiek redt het nog.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ergerlijke ,zeggen dat het strafbaar is ,maar de vroegere "strandjutter" zoals ze altijd bestaan hebben was geen probleem.Wie komt er vertellen dat het strafbaar is en wat belang hebben ze erbij?.Men moet zich of zou zich gelukkig moeten prijzen dat er mensen op af komen en zo is er meteen een hoop rommel opgekuist.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    en wij maar recycleren en wat zei men in het nieuws 10.000 containers per jaar verdwijnen zo in de zee en ons kloppen ze op schouders wanneer een plastieken zakje nemen ! echt ?
  • Diego Wille

    5 jaar geleden
    Dan kan je eenmaal thuisgekomen met je nieuwe flatscreen volgen wat er nog zoal te vinden is op het strand
  • Pieter Martens

    5 jaar geleden
    Aan sommige hieronder als je de wetten in Nederland niet kent moeten jullie zwijgen, jutten is in Nederland gewoon legaal punt aan de lijn.