REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Noren schakelen massaal over op elektrisch rijden: bijna één derde nieuw verkochte auto's was in 2018 elektrisch

In Noorwegen, nochtans geen kleine olieproducent, is het marktaandeel voor volledig elektrische auto's vorig jaar spectaculair gestegen: 31,2 procent van alle nieuw verkochte auto's rijdt er nu op elektriciteit, terwijl de verkoop van diesel-, benzine- en hybride auto’s in elkaar stuikt. De Noren zijn daarmee het best scorende land ter wereld wat elektrisch rijden betreft. 

37 reacties

  • Thomas Lambaerts

    5 jaar geleden
    Ja laten we net zoals Noorwegen overal waterkracht centrales zetten. Het is dat België geografisch perfect vergelijkbaar is. Overal stijle rotswanden hier, en massas smeltwater dat naar beneden donderd. Spijtig genoeg is het in België, ofwel dure electriciteit uit zon, wind en andere, waarmee we ons loon omhoog jagen en bedrijven wegjagen. Ofwel een nieuwe kerncentrale die op kernafval kan draaien van de huidige 2 en waarmee we aan geothermie kunnen doen om onze huizen op te warmen
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Jaak Peeters, thorium is al 50 jaar gekend, maar nog steeds draait nergens ter wereld een productiecentrale op thorium. Omdat de brandstof zo corrosief is, dat geen enkel gekend materiaal er meer dan enkele jaren kan aan weerstaan.
  • Marius Merchiers

    5 jaar geleden
    Grappig eigenlijk, de Nore pompen gas en olie uit hun grond,verkopen het aan de rest van de wereld om op ste stoken en met dat geld investeren ze in groene energie en groene auto's en blijft hun lucht schoon.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Noorwegen heeft geen kerncentrales, die hebben ze ook niet nodig. Hun electriciteit komt uit waterkracht, 100%groen, en ze hebben er een overschot van. Beste bewijs dat het ook zonder kernenergie kan. Men moet alleen willen.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Noorwegen heeft geen kerncentrales, en heeft dus geïnvesteerd in alternatieven, vooral waterkracht. Wij hebben gekozen voor kerncentrales die elk ander initiatief verstikken, en moeten nu op de (dure) blaren zitten.