Eric Drouet
Volledig scherm
Eric Drouet © AFP

Kopstuk Franse gele hesjes opgepakt in buurt van Champs-Elysées

Eric Drouet, een van de bekendste figuren van de "gele hesjes"-beweging in Frankrijk, is woensdagavond opgepakt door de politie in de buurt van de Champs-Elysées in Parijs. De man wordt ervan verdacht een manifestatie georganiseerd te hebben zonder toelating, zo bevestigt het parket van Parijs.

7 reacties

  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    de democratie in de kiem gesmoord. staken en protesteren tegen de nieuwe feodale elite en belastingen is verboden in de EU.
  • daniel daue

    5 jaar geleden
    Twintig jaar den bak in en laten opdraaien voor de kosten
  • Helene Van der Heyden

    5 jaar geleden
    Plunderen en beschadigen kan om geen enkele reden .Ge kunt ook werk zoeken en bijwerken als ge niet rondkomt.Hijzelf heeft blijkbaar mooi inkomen
  • Patrick Moorthamer

    5 jaar geleden
    Dus geen toelating geen betoging, mooie democratie is me dat moet volgens de regeltjes van de heren gebeuren en mooi braaf zijn want anders pas op é!
  • Philippe Vanbelleghem

    5 jaar geleden
    En de oorzaak van het protest " Macron " loopt rustig verder te regeren alsof er niets aan de hand is . Als je als staatshoofd ziet dat mensen protesteren tegen je eigen persoon , dan lijkt het me logisch om op te stappen uit liefde voor de natie . Maar politici denken hier blijkbaar anders over .